Cazul fetiţei de 11 ani, abuzată de un bărbat cu acordul părinţilor

de | 8.10.2021 12:33 | Actualitate, Dezvăluiri

Poveste horror petrecută în Argeș, la Sălătrucu, în 2019. O fetiță în vârstă de 11 ani a fost abuzată de un bărbat de 32 de ani, cu acordul părinților, care ar fi încuviințat o pretinsă cerere în căsătorie din partea satrapului. De fapt, mama şi tatăl fetei erau în stare de ebrietate avansată atunci când bărbatul s-a dus să ceară fetița aflată încă la vârsta jucatului cu păpușile, aşa că, fără să stea pe gânduri, au acceptat propunerea. Bărbatul a luat copila şi a dus-o acasă la el. A doua zi de dimineață, când mama şi tatăl s-au trezit din beție, au crezut că le-a dispărut fiica de acasă şi au sunat la 112. Când s-au dus poliţiştii acasă la individ, au găsit-o pe fată. În cursul nopţii, bărbatul abuzase de copilă, considerând-o nevasta lui. Fata a fost dusă la un consult ginecologic la Serviciul de Medicină Legală Argeş, unde a fost confirmat actul sexual. Pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanţă de reţinere, sub acuzaţia de sex cu minoră. Ce s-a mai întâmplat de atunci și până acum?!

Citește și Violențe sexuale și abuzuri fizice ale unor asistenți maternali asupra minorilor luați în plasament. Avocatul Poporului vrea măsuri de urgență

Părinții copilei – decăzuți din drepturi, violatorul – la pușcărie

Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Pitești, a intrat pe fir și a inițiat o anchetă, încercând să afle ce s-a mai întâmplat. Anume dacă autoritățile însărcinate cu protecția socială a minorilor și-au făcut datoria și care au fost măsurile de protecție luate în cazul celor opt copii din respectiva familie. Ei bine, minorii în cauză au fost preluați de DGASPC Argeș, care a luat măsura de plasament în regim de urgență. Fetița abuzată participă și în prezent la ședințe de consiliere cu un psiholog de la Complexul de Servicii Comunitare din Câmpulung, iar din raportările psihologului rezultă că este veselă, comunicativă și respectuoasă, dezvoltându-se normal și potrivit vârstei ei. Atât ea, cât și frățiorii ei sunt preluați de asistenți maternali profesioniști din localitatea natală, fapt ce le permite fraților să se vadă și să mențină legătura. Părinții naturali ai celor opt copii nu s-au interesat niciodată de cei pe care i-au adus pe lume, motiv pentru care au și fost decăzuți din drepturile părintești. Iar bărbatul care a abuzat de copilă a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea pentru viol. În urma anchetei derulate și a concluziilor trase, Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Pitești, a recomandat DGASPC să se implice în îndrumarea Serviciului de Protecție Socială de la nivelul Primăriei Sălătrucu pentru a fi prevenite situații similare în localitate.

Citește și Iana Matei, Reaching Out, asociație de salvare a fetelor abuzate sexual: „Juristul de la DGASPC a urlat în instanţă că exploatez fetele prin muncă, fără să facă niciun fel de investigaţie”

Citește și Abuzul față de animale se pedepsește acum cu închisoarea

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii