Web Analytics

Cazul femeii care a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni. Ministrul Sănătății cere demisia managerului

de | 31.07.2023 18:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demiterea conducerii Spitalului din Urziceni în fața căruia, pe trotuar, o femeie a născut, după ce n-ar fi fost consultată.

De partea cealaltă, conducerea spitalului spune că femeia și aparținătorii au părăsit Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), fără să aștepte venirea ambulanței care fusese chemată de o asistentă, potrivit HotNews. 

Citește și: Surse. Şeful Arestului Preventiv, audiat la DNA pentru fapte de corupţie

„Asistenta care era în triaj a văzut despre ce e vorba, a sunat la 112, a pierdut 5 minute să roage să vină ambulanța pentru că persoana e posibil să nască. Cât a durat să facă documentele, pacienta și aparținătorii au ieșit din CPU. Am văzut pe camere. Asistenta le-a spus că urmează să vină ambulanța, să vină în CPU. Asistenta le-a făcut semn să se întoarcă. A venit ambulanța, nu a intrat pe rampă. Au venit la poartă și au făcut filmările. Se poate vedea că ambulanța nu a trecut pe la poarta CPU”, a explicat conducerea spitalului, precizând că unitatea nu are linie de gardă pentru ginecologie, ci doar interne, pediatrie și chirurgie.

Rafila cere demisia managerului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a catalogat drept „grav” cazul de la Urziceni și a cerut demisia sau demiterea managerului.

„Cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului de către primarul din Urziceni este și morală, și potrivită. Avem aceste spitale ca să acordăm asistență medicală. Faptul că nașterea a descurs bine și mama și copilul sunt bine arată că nașterea se putea realiza în interiorul spitalului cu ajutorul personalului care era prezent acolo”, a spus ministrul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *