Web Analytics
scris luni, 09.10.2023

Cazul deșeurilor din România: 10.000 € câștig pe camionul de gunoi importat și aruncat pe câmp

Ancheta DIICOT în cazul grupării care a adus ilegal în România peste 1.700 de tone de gunoi din vestul Europei a scos la iveală cinismul membrilor grupării pentru care contau doar banii și vulnerabilitățile statului român în a combate acest fenomen, notează jurnalul.ro. 

Cazul deșeurilor din România: 10.000 € câștig pe camionul de gunoi importat și aruncat pe câmp

Schema era una simplă – intermediarii – arădeanul Daniel Nicolae de la firma Aktive Trade Plus SRL și orădeanul Bogdan Macra, responsabil de mediu la Eco Energia Reciclaj SRL, erau cei care găseau marfa, în special din Italia, dar și din alte state ale Uniunii Europene. Câștigurile erau uriașe, având în vedere că prețul de procesare şi reciclare al deşeurilor din România este unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană. Câștigul – până la 10.000 de euro pentru un camion intrat în țară.

Citește și: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru războiul din Israel

Oficial, aduceau materiale reciclabile, în realitate – deșeuri amestecate sau chiar gunoi menajer. Ba mai mult, firmele celor doi nu aveau utilajele necesare pentru reciclare. Firma din Oradea avea un depozit pe un câmp unde nici măcar nu exista curent electric. Anchetatorii au înregistrat o discuție între patronul firmei din Arad și o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului, speriată de ce a găsit în documentele depuse de acesta.

Citește mai mult https://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/gunoi-europa-diicot-945043.html 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...