Cazul de la Pitești: Unul dintre polițiștii arestați s-a pensionat, celuilalt i-au fost suspendate raporturile de serviciu

de | 20.04.2021 13:43 | Actualitate

Unul dintre cei doi poliţişti piteşteni, arestaţi preventiv în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă, s-a pensionat, iar în cazul celuilalt au fost suspendate raporturile de serviciu, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

“În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, pentru unul dintre cei doi agenţi de poliţie s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. (…) În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul poliţistului, cel de-al doilea agent de poliţie a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie”, se precizează într-o informare transmisă de IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, în cazul agentului căruia i-au fost suspendate raporturile de serviciu se va proceda ulterior conform prevederilor legale, în funcţie de măsurile procesuale penale care vor fi dispuse.

CITEȘTE ȘI Familia bărbatului care a murit la Autogara Sud, i-a dat în judecată pe polițiști

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar dacă omor eu un polițist..?MA POT PENSIONA?