Web Analytics
scris miercuri, 02.02.2022

Cazul Dariei, minora traficată din Câmpulung, tulbură apele din nou într-un reportaj difuzat în contratimp de BBC

Lumea s-a alarmat și panicat după ce tatăl Dariei apare la finalul reportajului cu declarația: „Au răpit-o din nou!”
Filmarea cu părinții Dariei e din 2020, însă între timp fata și-a revenit și merge din nou la școală
„Fata e bine acum. A împlinit de curând 18 ani și nu mai are niciun fel de problemă. Merge la școală. Și-a revenit”

Cazul Dariei, minora traficată din Câmpulung, tulbură apele din nou într-un reportaj difuzat în contratimp de BBC

Este foarte cunoscut cazul Dariei, eleva din Câmpulung racolată și drogată de proxeneții care au profitat apoi de dependența ei. Recent, jurnalistii de la BBC au dat publicității un reportaj cu titlul „Sclavele sexuale ascunse ale României”. Ziariștii britanici au relatat că România a identificat 429 de tinere care au fost victime ale traficului de persoane, jumătate dintre ele fiind minore. Printre acestea, și Daria, minora traficată de la Câmpulung Muscel, despre drama căreia Jurnalul de Argeș a scris constant încă din 2019.

„Am fost doar un copil, am avut 12 ani”, declara Daria pentru BBC la momentul respectiv

Părinții fetei au declarat în reportajul de la BBC că Daria a început să se drogheze de când avea 12 ani, picând apoi în plasa traficanților de droguri și carne vie din Câmpulung. De fiecare dată când Daria era răpită, poliția din Argeș nu a vrut să-i ajute: „La poliție când mergeam, nu auzeam decât că ei nu au ce să facă, pentru că nu au personal să o caute”, spune Mărioara, mama fetei. „Cred că la început aveam droguri numai gratis. După, a început să fie nevoie de bani și știau că singura opțiune era să mă prostituez. Mi-au fost prieteni doar în capul meu, dar eram o sclavă pentru ei, făceam tot ce-mi spuneau”, a mărturisit fata jurnaliștilor de la BBC

Citește și Procurorii îi cercetează pe poliţiştii din Câmpulung care i-au acoperit pe proxeneţi în „Cazul Daria”

Între timp, Daria a devenit majoră și nu mai are probleme cu drogurile

Am vorbit din nou cu mama Dariei, care ne-a spus că fata este acum bine și își continuă studiile. De asemenea, aceasta a afirmat că Daria a devenit iar subiect în presa națională, pentru că materialul realizat de jurnaliștii britanici a fost difuzat săptămâna trecută la Antena 3. Iar finalul reportajului de la BBC se încheie cu declarația tatălui care spune: „Au răpit-o din nou”, numai că reportajul a fost filmat în 2020.
„Fata e bine acum. Toată presa vorbește despre ea că a fost iar răpită. Nu e adevărat. E din cauza celor de la BBC, fiindcă filmările cu noi au fost făcute acum doi ani. Noi atunci am vorbit despre Daria, însă ei abia acum le-au difuzat. Fata e bine acum. A împlinit de curând 18 ani și nu mai are niciun fel de problemă. Merge la școală. Și-a revenit”, ne-a spus Mărioara S. Între timp, tatăl Dariei a plecat la muncă în Marea Britanie.

Citește și Thriller cu un client de escorte şi un proxenet muscelean arestat preventiv / „Mi-a cerut 20.000 lei pe copil şi 40.000 lei la pachet, fata şi copilul”

Cazul Daria a adus sute de protestatari în faţa Poliţiei Câmpulung

Vă reamintim că, pornind de la cazul Dariei, pe 29 februarie 2020, în Câmpulung a avut loc un marș de protest cu sute de persoane care au scandat împotriva proxeneților și rețelelor de carne vie care terorizează municipiul de ani de zile.
Premieră sumbră, sutele de participanți la protest s-au oprit și în fața sediului Poliției Câmpulung, unde au scandat: ”Jos mafia!”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, ”Rușine !”, ”Demisia!”, ”La pușcărie!”. Singurul efect a fost că, la scurtă vreme, comandantul de atunci al poliției din Câmpulung, comisar-șef Gheorghe Ciolan, și-a înaintat dosarul de pensionare. Ciolan a plecat, proxeneții au rămas.

Citește și Fratele deputatului Filip Georgescu s-a pomenit cu gospodăria sechestrată abuziv, chiar sub nasul Poliţiei

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *