Web Analytics

Cazul Andreei din Rucăr. Cine omoară: Covidul sau sistemul?

de | 6.08.2020 13:26 | Dezvăluiri

Avea 21 de ani și se pregătea de festivitatea încheierii cursurilor la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București. Doar că pe nepregătite a venit moartea… „Deces 109 Argeș, femeie, 21 de ani, din comuna Rucăr.” Andreea-Ioana Ciopleiaș. Cazul este cunoscut: mama ei, Elisabeta, a murit pe 19 iulie, infectată cu noul coronavirus și având comorbidități, a doua zi a fost testată Andreea, testul a fost pozitiv, nu s-a internat, peste câteva zile a ajuns la TBC Câmpulung cu probleme, a fost trimisă la Municipal, apoi la Județean și pe 27 iulie s-a stins. Între timp s-a îmbolnăvit și tatăl acesteia, el fiind internat cu Covid la spitalul din Leordeni.
”Un tânăr a murit brusc la câteva ore după ce fusese declarat vindecat de COVID-19!”, ”Emilia s-a stins din viață în timpul transferului între spitale. Avea doar 39 de ani și era însărcinată cu o fetiță.”, ”Efectul COVID-19 după vacanță apare și în Franța. Număr uriaș de noi infectări”, ”E strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus… Ce au pățit un polițist din Bucureşti şi familia sa, după ce au fost confirmaţi cu COVID-19!”, ”Prin ce a trecut o femeie din Timișoara după ce a aflat că are COVID”, ”Au explodat cazurile noi de COVID-19 și în Germania”. Asta este! Și, fiindcă vorbim mult și vorbim prost, toate acestea au comentarii de genul ”Lăsați-ne cu minciunile astea!”. Iar ”minciunile” sunt îngropate, la fel ca și tânăra de 21 de ani din Rucăr, după ce a fost atacată de BOALĂ, DISPERARE, RĂZBOIUL ABSURD dintre PNL și PSD și SURPRINDEREA ÎN OFSAID A SISTEMULUI MEDICAL ROMÂNESC.

Boală

Nu se știe cum s-a infectat familia Andreei, punând cazurile în mod consecutiv, în funcție de apariția simptomelor și evidențierea rezultatelor testelor. Și la ce explozie de infectări e în Argeș, este greu de crezut că depășita de realitate Direcție de Sănătate Publică va ”ghici” sursa Covid-19 în acest caz prin celebra anchetă epidemiologică. Este cert faptul că mama Andreei avea sănătatea șubrezită de o boală cronică, suportase o intervenție chirurgicală, așa că noul coronavirus a atacat-o imediat. Cum, unde nu se știe, fiindcă, revenind la DSP Argeș, ancheta epidemiologică nu a fost declanșată nici după ce mama a murit și Andreea a fost depistată pozitiv. Iar oamenii din sat spun că familia Ciopleiaș nu era una care să facă paradă pe străzile din Rucăr, dimpotrivă, stăteau în casă și erau toţi foarte liniștiţi.

Disperare

Pentru luna iulie Andreea avea programată festivitatea de absolvire a facultății. În schimb, s-a ales cu un deces în familie, infectarea cu Covid și un popas ireal la Județean. A fost testată, a refuzat internarea și a fost nevoită să ajungă acasă noaptea, fără a i se face investigații, fiindcă nu avea rezultatul testării. Peste câteva zile, când starea i s-a agravat și avea deja rezultatul pozitiv la Covid-19, a sunat la 112 ore în șir și așa s-au făcut vreo șapte ore până a fost preluată de ambulanță și dusă la Spitalul TBC Câmpulung. Acolo a fost stabilizată și trimisă la Municipalul muscelean. Cum starea i s-a deteriorat brusc, a fost transferată la Județean, acolo unde ajunsese deja și tatăl ei, Nelu, pentru a aștepta rezultatul testării. Era 27 iulie, ziua când Andreea s-a stins!

Războiul politic

Este absurd să crezi că obligativitatea purtării măștii în spații deschise duce la împiedicarea în mare măsură a răspândirii infectării cu Covid-19! Dacă Organizația Mondială a Sănătății încă nu știe cu ce avem de-a face – a se citi cum acționează noul coronavirus! – s-a trezit primul pe țară prefectul de Argeș și a impus o măsură slab eficientă, în locul unor acțiuni dure de contracarare a exploziei de infectări. Încă o dovadă a faptului că autoritățile județene și centrale sunt depășite de situație! Iar peste prostia celor aflați la putere – vezi adoptarea unor acte normative declarate neconstituționale, precum cele vizând sancțiunile pe timpul stării de urgență sau legate de carantină și izolare – s-a lipit mârșăvia celor din opoziție, care au întârziat intrarea în legalitate a măsurilor privitoare la spitalizare, carantinare și izolare. Dacă lucrurile ar fi fost normale, Andreea nu ar mai fi ajuns acasă după testare, ci s-ar fi aflat sub supraveghere medicală. S-a testat pe 20 iulie, Legea carantinării a intrat în vigoare o zi mai târziu. Și târziu era, fiindcă tânăra plecase acasă, acolo de unde, peste doar patru zile, era dusă la spital.

Ofsaid la sistem

”Eroii” din războiul contra Covid-19 sunt cei infectați (dacă supraviețuiesc!), nu cei din sistemul medical, a căror treabă impusă prin acel jurământ chiar este aceea de a lupta împotriva bolilor. De aceea surprind unele reacții ale personalului medical… surprins! Poate fi o eroare emiterea unei opinii ”în general”, dar, după succesul salarial, sindicatele din Sănătate nu au continuat să ceară cu înverșunare și aparatură, amenajări hoteliere în spitale, extinderea spațiilor de intervenție și tratament. Așa și-a dat seama și liderul de sindicat de la Câmpulung că, dacă ajungi pacient, primești gâturi de pui la masă! Iar unii din birouri, urcând până la DSP, dovedesc continuu lipsa de contact cu realitatea, compasiunea și profesionalismul. De-aia Andreea a fost sunată pentru mama sa, care era chemată la raport de DSP. Femeia nu răspundea la telefon fiindcă era… moartă!
La DSP București au demisionat epidemiologi din cauză că era prea mult de muncă. Iar la telefon răspund după un apel de o jumătate de oră. Când activitatea lâncezește în lipsă de virus, e bine, mai ales că salariile nu sunt mici. Când e de muncă – și e vorba de sănătatea publică! – nu e bine… Mai bine se făceau fotbaliști!

Horaţiu Moldovan, secretar de stat: ”Putea fi internată în spital”

Oficialii de la Ministerul Sănătății susțin că se efectuează investigații în acest caz, concluzii urmând să fie trase după primirea de rapoarte de la Inspecția Sanitară și DSP. ”Este o situație gravă, sunt lucruri neclare legate de evoluția evenimentelor în această situație. Spre exemplu, nu știm de ce nu s-a cerut aviz pentru a o interna în afara opțiunii ei”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan. Care susține că se va avea în vedere și neefectuarea anchetei epidemiologice după depistarea infectării mamei fetei.

Din păcate, un alt sfârşit…

Femeia de 39 de ani din Arad, însărcinată în 28 de săptămâni și care a murit săptămâna trecută în urma infecției cu COVID-19, posta pe facebook teorii ale conspirației despre virus. Ea se lăuda cu faptul că nu purta mască pe motiv că ”facilitează reproducerea pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni” și acuza autoritățile de faptul că ”ți-au spus să #staiîncasă în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen, la fel cum ți-au spus că se moare de pojar, când știi foarte bine că asta este o abominație” (sursa: Hotnews).
Nu există Covid, nu-i așa?!
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii