Web Analytics

Căţeluşa Salvamont Argeş, Loca, muşcată de viperă! „Ieri am scos branula, nu mai face perfuzii”

de | 28.05.2023 08:14 | Actualitate, Home

Căţeluşa Loca de la Salvamont Argeş a făcut perfuzii după ce a fost muşcată de o viperă în timp ce se întorcea de la un antrenament pe care-l făcuse, alături de câinele veteran Helios, în Munţii Făgăraş.

Citeşte şi: S-a stins din viață omul de afaceri Gheorghe Pristavu

Duminică, 21 mai, după exerciţiile respective, când aceşti doi câini de avalanşăse întorceau la maşină alături de Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, căţeluşa, în vârstă de trei ani şi jumătate, a fost muşcată de o viperă, iar apoi a fost înţepată de un bondar de pământ.

Coboram pe un vâlcel și mergând am văzut cu coada ochiului că Loca tresare. Imediat, după un metru, s-a așezat în fund și a început să se roadă pe gamba stângă. A venit la mine ferind piciorul. Prima oară am suspectat-o că și-a prins piciorul printre bolovani. Apoi se vedea cum își pierde controlul, echilibrul. Mi-am dat seama că a fost mușcată de viperă. S-a așezat pe iarbă, unde cred că s-a așezat peste un bondar de pământ, fiind înțepată și de acesta. Apoi, efectiv i-a venit rău“, a relatat Ion Sănduloiu pentru ziarul „Adevărul.

Pe drum spre veterinar, până să ajungem la barajul Vidraru, a fost cel mai clar semn că își revine. A simțit miros de urs pentru că noi mergeam cu toate geamurile deschise ca să fie ventilație” – a mai spus şeful Salvamont Argeş.

Cățeaua a fost diagnosticată cu o afecţiune gravă: pancreatită.

Pentru că nimic nu este simplu și ușor pe lumea asta… și pentru că trebuie luptă permanentă!!! La doua zile după mușcătura de viperă și cea de bondar de pământ, Loca a avut o cădere, brusc a devenit foarte slăbită, vomita și avea temperatură. Analizele au evidențiat că cele două evenimente au produs un șoc pancreatic, în urma cărora va trebui să mănânce un regim low-fat și să ia medicamente, probabil toată viața…

Ieri am scos branula, nu mai face perfuzii și am reluat plimbările, deocamdată moderat… Un adevărat „accident de muncă” în rândul câinilor Salvamont, care probabil trebuia să ni se întâmple tot nouă” – a scris Ion Sănduloiu pe pagina sa de Facebook.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *