Web Analytics
scris luni, 28.08.2023

Cătălin Predoiu, concluzii după accidentul din 2 Mai: Erori grave la nivelul tuturor palierelor ierarhice

Ministrul Justiției a prezentat, luni, raportul și concluziile Corpului de Control asupra accidentului comis de un șofer drogat din stațiunea 2 Mai, în urma căruia au murit 2 tineri. Potrivit lui Cătălin Predoiu, „modul de intervenție a fost caracterizat de o serie de încălcări ale normelor pe fondul pregătirii profesionale precare, a lipsei de experiență ori nerespectării cu bună știință a obligațiilor legale (…) la nivelul tuturor palirelor ierarhice.” Potrivit Realitatea Plus, la câteva minute după conferința ministrului, șeful IPJ Constanța a solicitat să fie eliberat din funcție.

Cătălin Predoiu, concluzii după accidentul din 2 Mai: Erori grave la nivelul tuturor palierelor ierarhice

Citește și: O nouă clădire de locuințe sociale, recepționată, astăzi, la Pitești


Conform acestuia, au fost semnalate următoarele nereguli: După preluarea apelului nu au trimis datele suplimentare echipajelor; Nu au raportat evenimentul conducerii. La orele 02.35, un agant de poliție dintr-o patrulă a depistat autoturismul comunicat prin dispecerat. La acel moment, agentul de poliție a încălcat prevederi neridicând plăcuțele și nu a pornit bodycamera. De asemenea, era obligat să îl ducă la spital pentru recoltare de probe. În urma acestor activități, un agent și un plutonier au verificat autoturismul, în portieră au găsit o țigară de canabis parțial consumată și 4 comprimate. Nu au fost conduși la sediul Poliției și pasagerii din mașină, deși au fost legitimați. În jurul orei 03.00 agentul a solicitat ofițerului coordonator sprijin pentru testarea pentru alcool, iar dispeceratului i s-a cerut drug-test, însă operatorul a comunicat că nu are disponibil un polițist de la rutieră care să aibă drug test. Nu s-au făcut diligențe pentru testarea drug test.

Citește și: Argeșean dispărut! A vrut să plece la muncă în străinătate, dar s-a răzgândit la vamă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită