Web Analytics

Cătălin Bulf: „În plină pandemie, jumătate dintre clasele Liceului „Zinca Golescu” nu pot fi folosite”

de | 11.09.2020 14:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Vineri a avut loc o nouă conferință de presă la sediul PMP Argeș, la care au participat Cătălin Bulf, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PMP Argeș, candidatul PMP la CJ Argeș – Virgil Baciu, Emilia Mariana Neacșu Iliescu- candidatul PMP pentru Primăria Poiana Lacului, George Alexandrescu- candidatul PMP la Primăria Bălilești, Ovidiu Chiru- candidat PMP la Primăria Bascov și Mihai Tudor, candidatul PMP la Consiliul Local Pitești.

Cătălin Bulf s-a arătat nemulțumit de faptul că lucrările de renovare și reabilitare de la unul dintre cele mai cunoscute licee din Pitești sunt neterminate: „Liceul <Zinca Golescu> este într-o situație dezastruoasă. Jumătate din clădire se află de 10 ani în reparație. Astăzi, în plină pandemie, când școlile au nevoie de foarte mult spațiu pentru a putea împărți clasele în două ca să putem face învățământ serios în școala românească, jumătate dintre clasele Liceului „Zinca Golescu” nu pot fi folosite. De ce? Pentru că Primăria Pitești a început lucrările acum 18 ani și nu le-a terminat. (..) Am vorbit cu doamna directoare și mi-a confirmat că dacă toată clădirea ar fi fost astăzi capabilă să primească elevi, niciun elev de la „Zinca Golescu” nu ar fi făcut învățământ online, ar fi existat suficient spațiu pentru ca toate clasele să fie împărțite în două, să se poată respecta distanțarea fizică și învățământul să se facă la clasă”.

Președintele PMP Argeș a pus accent și pe viziunea de guvernare a partidului. „Până acum, Guvernul, Consiliul Județean sau Consiliul Local s-au comportat ca niște cheltuitori ai bugetului local. Nu au încercat să aducă plus valoare, să aducă investiții mari, altele decât cele de la buget. Cred că această mentalitate trebuie să se schimbe, cred că România, astăzi, are nevoie de investiții majore pentru a exista lucrări. Noi avem ce să facem în țara asta. Consider că în următorii 4 ani, indiferent ce Guvern vine, trebuie să aibă o singură preocupare, să existe investiții, să existe de lucru pentru investitorii români”.

Emilia Mariana Neacșu Iliescu, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Poiana Lacului, este asistent medical principal la Spitalul Județean de Urgență UPU SMURD Pitești și asistent de farmacie. Aceasta a vorbit despre proiectele sale și a spus că „totul este vechi și anost la Poiana Lacului”, deși sunt foarte multe firme care plătesc impozite la Primărie. „Apa este o problemă acută la Poiana Lacului, gazele care n-au ajuns nici măcar pe strada principală la toți locuitorii, dispensarul care este o clădire foarte veche. Aș intenționa să construim o clădire nouă pentru dispensar, refacerea fațadei primăriei și a parcului din jurul primăriei, iluminatul public care lasă de dorit, poliția care deservește mai multe comune, o clădire veche și nedemnă de anul 2020”.

George Alexandrescu, candidatul PMP la Primăria Bălilești: „Vin din mediul privat, patronez o companie din Pitești. Ne propunem crearea unui parc industrial la noi în zonă, care va genera locuri de muncă pentru consăteni”.

Ovidiu Chiru, candidat PMP la Primăria Bascov, comisar la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului din 2008: „Obiectivul principal al meu este crearea serviciului de transport public local gratuit pe raza localității Bascov, care dispune de un buget anual de 4, 7 milioane de euro. Cu circa 320 de mii de euro se pot achiziționa 2 autobuze și trei microbuze pe cele 2 linii principale și cele 3 linii secundare. (..) Un alt obiectiv important: putem înființa și un serviciu de salubrizare prin achiziționarea unei autopubele și angajarea, din cadrul localității, a unui număr de 5 persoane”.

Cătălin Bulf a amintit și de cele două inițiative de cumpărare pentru platforma Arpechim. Există 2 cereri în acest moment, una de la o firmă din Anglia și alta de la o firmă din America. Firma englezească și-ar dori să ia și Petrochimia și să intre în colaborarea cu firma care are Oltchimul de la Râmnicu Vâlcea. Dacă Arpechim, Rafinărie și Petrochimie, ar fi repornite, Petrochimia și chimia din România ar avea un cerc închis, n-am mai avea nevoie de import. Ar însemna un mare avantaj pentru județul Argeș, în jur de 13 000 de locuri de muncă. (..) Ar mai exista varianta 2, care este dintr-un anumit punct de vedere benefică pentru ce este România, să fie un loc de depozite pentru întreprinderile din afară. Craiova, Ploiești, Timișoara, București, toate cartierele mărginașe sau localitățile adiacente sunt pline de depozite aduse din afară și redistribuite. Din acest punct de vedere, Piteștiul ar putea să se constituie într-un nod economic după terminarea autostrăzii Pitești – Sibiu”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii