Web Analytics
scris marți, 26.03.2024

Cât costă noua taxă de trecere a podului de la Fetești în 2024. Ce șoferi pot trece fără să plătească

Când vine vorba despre călătoriile spre litoral, un aspect important pe care șoferii trebuie să-l aibă în vedere este plata taxei de pod de la Fetești. Anul acesta, există reguli noi și tarife diferențiate în funcție de tipul de vehicul și de gabaritul acestuia, iar cunoașterea acestor detalii este importantă pentru evitarea neplăcerilor și a amenzilor.

Cât costă noua taxă de trecere a podului de la Fetești în 2024. Ce șoferi pot trece fără să plătească

Citește și: Cum vor arăta noile uniforme ale poștașilor. Parcă sunt din Coreea de Nord, acuză sindicatele


Astfel, noile tarife sunt diferențiate în funcție de tipul de vehicul și de gabaritul acestuia. Noua taxă de trecere a podului de la Fetești este de 13 lei pentru autoturisme, dar poate depăși 90 de lei pentru vehiculele de mare tonaj. Iată care sunt noile tarife de trecere a podului de la Cernavodă: 13 lei – autoturism; 47 lei – microbuze/vehicule mai mari de 3.5 tone; 64 lei – autocare/vehicule de peste 12 tone cu maximum 3 axe; 91 lei – vehicule de peste 12 tone cu 4 axe sau mai multe.
Șoferii pot achita această taxă de pod de la Feteşti înainte de a trece prin acea zonă. Sau o pot achita în momentul în care trec prin punctul de taxare de la Cernavodă. O altă variantă e să achite taxa de pod după ce au trecut, dar nu mai târziu de ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Citește și: A fost promulgată legea pentru înființarea Registrului traficanților de droguri


Pentru a plăti taxa aferentă trecerii pe pod de la Feteşti, conducătorii auto pot trimite un SMS la numărul unic 7577. Acest mesaj trebuie să conțină: numărul de înmatriculare; categoria din care face parte: 1 – autoturisme; 2 – vehicule de marfă/microbuze/vehicule mai mari de 3.5 tone; 3 – autobuze/vehicule de peste 12 tone si cu cel mult 3 axe; 4 – vehicule de peste 12 tone cu 4 axe sau mai multe. Mașinile folosite de către persoanele cu handicap accentuat sau grav sunt scutite de la plata acestei taxe de pod. De asemenea, vehiculele deținute de persoanele care au în îngrijire persoane cu handicap, au gratuitate de trecere pe acest pod de la Fetești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *