Web Analytics

Câștigătorul Concursului de vioară de la Festivalul Enescu, solist la Filarmonica Pitești

de | 7.12.2021 18:38 | Cultură, Actualitate

Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei revine dirijorul Traian Ichim. Solistul concertului va fi Valentin Șerban, care va interpreta ”Concertul pentru vioară și orchestră în sol minor” de M. Bruch.

În partea a doua publicul va audia ”Simfonia nr. 35 în Re major Haffner” a lui W. A. Mozart. Solistul concertului de săptămâna aceasta este câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii de vioară al Concursului Internațional George Enescu, ediția 2020-2021, Valentin Șerban. În finala de la Ateneul Român, unde a ridicat publicul în picioare, a interpretat ”Concertul în re minor pentru vioară și orchestră” de Sibelius.

Citește și Câştigătorii din decembrie ai campaniei de creare cont online ”Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura”

Este licențiat al Universității Transilvania din Brașov și absolvent de master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz (clasa Silvia Marcovici). Câștigător al unor concursuri naționale și internaționale de vioară (Italia, România), a concertat atât în țara natală, cât și în Franța, Germania, Austria, Italia. A cântat în săli faimoase de concerte cum ar fi: Grande Salle Pierre Boulez – Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin, Queen Elisabeth Hall în Antwerp, Ateneul Român, Opéra de Dijon, Le Volcan în Le Havre etc. și a fost pe aceeași scenă cu muzicieni renumiți, precum Alina Pogotskina, Alissa Margulis, Alexander Buzlov, Konstantin Heidrich, Claudio Bohorquez, Viviane Hagner, Diana Ketler, Răzvan Popovici, Aimo Pagin, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Marius Ungureanu.

Este, din 2018, membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret. Este în premieră la Filarmonica Pitești.

Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție. Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro Prețul unui bilet este 40 de lei, sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii