Web Analytics
scris vineri, 24.06.2022

Casa Elisabetei Rizea, de la Nucșoara, capitala portului tradițional românesc de Ziua iei!  

Ziua de 24 iunie, începând cu acest an, este oficial „Ziua iei”, legea care instituie această prevedere fiind promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, chiar săptămâna aceasta.  

Casa Elisabetei Rizea, de la Nucșoara, capitala portului tradițional românesc de Ziua iei!  

Președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, însoțită de o delegație a Femeilor Liberale, a sărbătorit astăzi ”Ziua iei”  printr-un eveniment cultural menit să marcheze frumusețea iei cu altiță, piesă vestimentară de certă valoare națională și universală.

Gazda evenimentului a fost domnul Bogdan Vârvoreanu, moștenitor al casei din Nucșoara și strănepot al Elisabetei Rizea, celebra luptătoare anticomunistă, implicată în rezistența din Munții Muscelului.

Citește și Primarul Cristian Gentea a notificat Ministerul Mediului în legătură cu Pădurea Trivale. „Eu o văd pădure-parc pe toată”

”Am trăit o zi excepțională în casa Elisabetei Rizea, o adevărată ambasadoare a iei cu altiță și a portului românesc. Județul Argeș se poate mândri cu simboluri istorice și culturale de excepție care merită evidențiate. Bucuria zilei a fost ușor umbrită de faptul că acest loc important al istoriei noastre, casa Elisabetei Rizea, se degradează pe zi ce trece, așa că mă simt nevoită să trag un semnal de alarmă. Este foarte important pentru generațiile viitoare ca această construcție să intre cât mai repede în reabilitare”, a declarat vicepreședintele Senatului României, Alina Gorghiu.

La eveniment au mai fost prezenți senatorul Dan Bica, secretarul de stat Ion Popa, președinta organizației femeilor liberale din Argeș, Cristina Ghinet, reprezentanți ai BPJ Argeș, colegi liberali care au dorit să aducă prin participarea lor la eveniment un omagiu ”Zilei Iei”, precum și Elisabetei Rizea, un simbol al luptei anticomuniste din zona Muscelului. 

Casa memorială a Elisabetei Rizea din Nucșoara are nevoie de restaurare grabnică și până în prezent a fost conservată de strănepotul luptătoarei. Orice sprijin este mare ajutor și vă punem la dispoziție contul Asociației Elisabeta Rizea:

RO30BTRLRONCRT0383835101

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *