Web Analytics

Cărţi de la Calinic pentru ambasadorul Palestinei

de | 4.07.2019 13:15 | Actualitate

În acest weekend, la București a avut loc reuniunea cu tema „Dialog intercultural și interreligios: Palestina, Țara Sfântă”, organizat de Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”. Înaltpreasfințitul părinte arhiepiscop Teodosie, arhiepiscopul Patriarhiei de Ierusalim, a fost prezent la eveniment și a întărit legătura spirituală și culturală dintre România și Palestina printr-un mesaj de mare profunzime.
În cadrul întrevederii au fost menţionate problemele pe care le întâmpină creștinii și musulmanii în zona Orientului Mijlociu, din cauza conflictelor militare, ceea ce a condus la emigrarea acestora în diferite părţi ale lumii.
De asemenea, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a exprimat bucuria numărului mare de pelerini din România care vizitează locurile sfinte şi care sunt primiţi cu ospitalitate de Patriarhia Ierusalimului. Evenimentul a reunit înalți diplomați, jurnaliști, reprezentați ai clerului și scriitori. Din partea Patriarhiei Române au fost prezenți Preasfințitul Ieronim, episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Timotei, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului a fost prezent cucernicul presbiter Vintilă Remus Rafael, care a oferit ambasadorului Fuad Kokaly mai multe cărți din partea Arhiepiscopului Calinic Argeșeanul. În cadrul evenimentului s-a lansat cartea „Palestina și palestinienii” – ghid turistic complet pentru pelerini. Cartea este o lucrare complexă de cercetare, nu un simplu ghid de călătorie. De asemenea, s-a lansat și invitația pentru luna noiembrie la Festivalul Internațional de Film Palestinian.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Interesant