Web Analytics

Care sunt noutățile de la CAS Argeș cu privire la contractele aflate în derulare

de | 18.05.2020 12:44 | Actualitate

În următoarele zile, Casa de Asigurări de Sănătate Argeş va încheia cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, acte adiţionale la contractele aflate în derulare de la începutul anului, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
„Pentru asigurarea în condiţii normale a asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, s-a stabilit, recent, prin acte normative publicate în Monitorul Oficial, ca activitatea tuturor furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, aflaţi în relatie contractuală cu CAS Arges să îşi desfăşoare activitatea în baza actelor adiţionale de prelungire la contractele existente. Astfel, pentru perioada 15 mai – 31 decembrie 2020, la sediul institutiei se vor încheia, prin acordul părţilor, acte adiţionale la contractele în derulare”, potrivit comunicatului semnat de Cristian Mitrofan, preşedintele CAS Argeş.
În condiţiile în care noi furnizorii de servicii medicale intenţionează să intre în relaţie contractuală cu C.A.S Argeş, îşi pot prezenta oferta. „Interesul C.A.S Argeş este acela de a oferi asiguraţilor o paletă cât mai largă de servicii medicale de calitate, drept urmare, în momentul în care se stabileşte necesitatea încheierii unor noi contracte, în funcţie de necesarul de servicii medicale, de medicamente şi materiale sanitare în tratamentul ambulatoriu sau de dispozitive medicale în ambulatoriu, se va organiza o sesiune specială de contractare, cu avizul CNAS”, precizează comunicatul.
„Acestea nu sunt singurele noutăţi din sistemul asigurărilor de sănătate. Executivul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care se reglementează modalitatea de acordare şi decontarea a serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale, inclusiv a activităţilor din cadrul programelor de sănătate, începând cu data de 15 mai 2020. Era absolut necesară apariţia acestui act normativ, pentru că, deşi s-a ridicat starea de urgenţă la nivelul ţării, starea epidemiologică nu a dispărut. Prin urmare, până la data de 30 iunie 2020, toate serviciile medicale şi farmaceutice din sistemul asigurărilor sociale de sănătate se vor acorda fara a fi necesară utilizarea cardului naţional de sănătate. De asemenea, în asistenţa medicală primară, precum şi în ambulatoriul clinic, medicii vor putea acorda consultaţii sau prescrie reţete şi la distanţă. Concediile medicale eliberate persoanelor aflate în carantină, se vor deconta cu prioritate din bugetul FNUASS, din sume alocate suplimentar” , a declarat preşedintele CAS Argeş, Cristian Mitrofan.
A.N

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii