Web Analytics

Care sunt centrele de vaccinare anti-COVID-19 din Argeș

de | 18.12.2020 12:32 | Actualitate

Guvernul României a creat platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19 (disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/ ), unde sunt informații cu privire la vaccinul împotriva COVID-19, centrele și etapele de vaccinare.
În județul Argeș sunt 14 centre de vaccinare, mai exact 3 în Pitești și câte unul în următoarele orașe/comune: Câmpulung (Strada Dr. Costea, nr. 9), Curtea de Argeș (Bd. Basarabilor, nr. 28 A), Mioveni (Spitalul Orășenesc Mioveni), Costești (Policlinica Costești, str. Pieței), Ștefănești (Str. Coasta Câmpului, nr. 42), Bârla (Sat Mozăceni Vale, nr. 1) , Boteni (Centrul de Permanență Valea Argeșului), Bradu (Baza Sportivă), Micești (Dispensar uman, sat Micești), Mărăcineni (Centrul de Permanență, sat Argeșelu), Topoloveni (Str. Parcului nr. 9), informație prezentată în Hotărârea CJSU Argeș, nr. 62, din 09. 12. 2020.
Citește și Hotelul Primăriei nu mai este secţie pentru asimptomatici şi va fi folosit ca centru de vaccinare
„La ședința de Guvern de joi, 17 decembrie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pe 21 decembrie Agenția Europeană a Medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti-COVID, urmând ca în România să ajungă o primă tranșă simbolică, de 10.000 de doze. Campania de vaccinare anti-Covid va începe la sfârșitul acestei luni, în țară fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare. În județul Argeș sunt amenajate 14 centre de vaccinare, la care se vor adăugă 3 caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate).
Citește și Raed Arafat: „Militarii implicați în anchetele epidemiologice vor fi instruiți”
Ministrul Sănătății a declarat că, într-o primă etapă, în luna ianuarie, România va primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată corpului medical din unitățile publice și private. În etapa a II-a va fi vaccinată populația cu grad ridicat de risc, iar în etapa a III-a populația generală. Vaccinarea este gratuită și voluntară.
Mai multe informații despre vaccinul anti-COVID, dar și despre campania de vaccinare, puteți afla accesând link-ul următor: https://vaccinare-covid.gov.ro/”, transmite Instituția Prefectului Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii