Web Analytics
scris sâmbătă, 25.12.2021

Care este prima țară din lume care ar putea administra patru doze de vaccin împotriva COVID-19

Israelul a anunțat că intenționează să devină prima țară care va distribui o a patra doză de vaccin Covid-19, în timp ce se pregătește pentru un val de infecții provocat de noua variantă Omicron.
Experții israelieni în pandemie au recomandat o a patra doză de rapel pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății, relatează BBC. Premierul Naftali Bennett a salutat planul și le-a spus oficialilor să înceapă pregătirile. Măsurile vin în contextul în care Israelul a confirmat marți primul deces cunoscut al unui pacient cu tulpina Omicron.

Care este prima țară din lume care ar putea administra patru doze de vaccin împotriva COVID-19

CITEŞTE ŞI: LOTERIA VACCINĂRII: Care este numărul de ordine care a câştigat premiul de 100.000 lei

Ministerul Sănătății a declarat că există cel puțin 340 de cazuri cunoscute ale acestei variante în Israel. Decizia de a lansa un al patrulea rapel este încă în așteptarea aprobării oficialilor superiori din domeniul sănătății, însă biroul lui Bennett a declarat că speră ca noua doză să fie administrată la cel puțin patru luni după a treia doză.
Doar aproximativ 63% din populația de 9,3 milioane de locuitori a Israelului a primit două doze. Acest lucru se datorează în parte faptului că Israelul este o țară relativ tânără – aproximativ o treime din populația sa are sub 14 ani. Pentru a ajuta la combaterea acestei situații, Israelul a anunțat în noiembrie că și copiii cu vârsta de cinci ani ar putea fi vaccinați.

Sursa: descopera.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...