Web Analytics

Care este prima țară din lume care ar putea administra patru doze de vaccin împotriva COVID-19

de | 25.12.2021 17:20 | Actualitate

Israelul a anunțat că intenționează să devină prima țară care va distribui o a patra doză de vaccin Covid-19, în timp ce se pregătește pentru un val de infecții provocat de noua variantă Omicron.
Experții israelieni în pandemie au recomandat o a patra doză de rapel pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul sănătății, relatează BBC. Premierul Naftali Bennett a salutat planul și le-a spus oficialilor să înceapă pregătirile. Măsurile vin în contextul în care Israelul a confirmat marți primul deces cunoscut al unui pacient cu tulpina Omicron.

CITEŞTE ŞI: LOTERIA VACCINĂRII: Care este numărul de ordine care a câştigat premiul de 100.000 lei

Ministerul Sănătății a declarat că există cel puțin 340 de cazuri cunoscute ale acestei variante în Israel. Decizia de a lansa un al patrulea rapel este încă în așteptarea aprobării oficialilor superiori din domeniul sănătății, însă biroul lui Bennett a declarat că speră ca noua doză să fie administrată la cel puțin patru luni după a treia doză.
Doar aproximativ 63% din populația de 9,3 milioane de locuitori a Israelului a primit două doze. Acest lucru se datorează în parte faptului că Israelul este o țară relativ tânără – aproximativ o treime din populația sa are sub 14 ani. Pentru a ajuta la combaterea acestei situații, Israelul a anunțat în noiembrie că și copiii cu vârsta de cinci ani ar putea fi vaccinați.

Sursa: descopera.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii