Web Analytics

Care este importanța șosetelor atunci când faci sport? Iată de ce este bine să investești în șosete de calitate

de | 16.08.2021 18:06 | Actualitate

În majoritatea sporturilor (alergare, fotbal, drumeții etc.), piciorul este principalul protagonist în fiecare mișcare. Prin urmare, suntem cu toții conștienți de faptul că alegerea încălțămintei corecte este esențială pentru a evita accidentările și pentru a îmbunătăți performanța sportivă, dar la fel de important pentru piciorul noastru este și alegerea unor șosete bune.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că nu toate șosetele sunt la fel și că alergatul nu este același lucru cu mersul pe jos. Atunci când cumpărați șosete de alergat, ar trebui să găsiți unul care să servească drept probă, care să răspundă tuturor nevoilor dumneavoastră, înainte de a efectua achiziția.

Dar ce să cauți atunci când cumperi cele mai bune șosete de alergat ?

  • Confort: picioarele trebuie să fie calde, uscate și ventilate.
  • Suport bun pentru gleznă și arcadă. Suportul la gleznă este asigurat de șosete cu elastic gros în această zonă. În arcadă este aceeași tehnologie, cu elastic mai gros în această zonă.
  • Compresia este un aspect important dacă aveți probleme de circulație sau umflături.
  • Căptușeală adecvată în plantă și căptușeală sub călcâi. Acest lucru vă va ajuta să reduceți impactul alergării.
  • Durabilitatea materialelor și finisaje bune.
  • Controlul umidității, atât apă, cât și transpirație.
  • Bine ventilat, cu proprietăți antimicrobiene și control al mirosurilor.
  • Care se adaptează la forma piciorului. La contur. Și că sunt identificați pentru piciorul stâng și drept, acest lucru asigură că se potrivesc mult mai bine.
  • Pentru controlul umidității, un amestec de fibre sintetice și naturale, cum ar fi bumbacul, este cea mai bună opțiune.
  • Șosetele ar trebui să-ți lase picioarele să respire. Unii producători plasează o plasă pe părțile laterale sau superioare ale șosetei pentru ventilație.
  • Luați în considerare greutatea și grosimea. Găsiți un echilibru între cele două caracteristici care vi se potrivește. Comparați diferite combinații și apoi decideți ce să cumpărați.
  • Există opțiuni de dimensiuni diferite, unele mărci oferă multe opțiuni, altele mai puțin. Este important să vă asigurați că șosetele nu sunt nici prea scăzute, nici prea scurte, că se potrivesc bine.

Șosete Nike– ideile zilei

  • Stilul va depinde de preferințele dumneavoastră pentru croială, culoare, modele după sex etc. Dacă preferați cele care nu pot fi văzute, luați în considerare faptul că trebuie să țină bine, deoarece dacă nu fricțiunea ar putea provoca vezicule.
  • Prețul este ultimul punct, dar foarte important, cumpără șosete la un preț rezonabil. Scump nu indică întotdeauna calitate. Gândiți-vă mai mult la confort, durabilitate și satisfacție.

Pentru unii alergători, în special pentru începători, ideea de a cheltui bani pe șosete specializate de alergat pare a fi descurajată. Dar, în timp, își vor da seama că investiția în șosete de alergare specializate bune va ajuta la prevenirea frecărilor și a bășicilor. Șosetele sunt la fel de importante ca hainele de alergare adecvate. Tratarea elementelor care cauzează frecare și deteriorarea pielii este unul dintre principalele motive pentru purtarea șosetelor. Umezeala este una dintre problemele pe care le rezolvă șosetele de jogging bune. În plus, noile tehnologii pentru șosete vă permit să vă răcoriți picioarele, reducând astfel cantitatea de sudoare pe care o produceți. De asemenea, evitarea unor lucruri negative precum piciorul de atlet. Când faci jogging, având șosete bune cu căptușeală în călcâie ajută la reducerea șocului din această zonă, mai ales dacă alergi pe trotuar. Mulți sportivi recomandă utilizarea pulberii medicale specializate pentru picioare înainte de a vă pune șosetele și de a vă freca uleiul de cocos pe picioare înainte de a dormi.

Șosete Nike – descoperă ofertele

Una dintre marile probleme ale sportivilor sunt bășicile, acestea sunt o problemă serioasă. Acestea pot distruge o cursă bună și chiar pot lăsa o cicatrice sau o afecțiune care să nu îți mai permită să te antrenezi pentru mult timp. După cum am menționat deja, bășicile sunt de obicei cauzate de frecare, între piele și ciorap sau umiditate ridicată cauzată de transpirație sau condiții umede. Chiar dacă purtați pantofi de alergare foarte mari sau mici, ați putea ajunge să aveți bășici.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii