Web Analytics

Cardul european pentru tineret, disponibil din primăvară și în România

de | 19.12.2022 18:45 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvara anului viitor, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea. Ministrul susține că documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre sunt în curs de pregătire.

Citește și: Argeș. A amenințat cu bătaia copiii fostei concubine

„Orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee, așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni. Colaborăm cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit! În paralel, suntem în linie dreaptă cu reorganizarea instituțiilor din țară, în urma separării activităților de sport și tineret. În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret”, afirmă Firea, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Contabila Primăriei Corbi, acuzată că a falsificat ordine de plată, trimisă în judecată de DNA

Potrivit ministrului social-democrat, fiecare dintre cele 42 de instituții are nevoie de minimum 16 angajați pentru a funcționa și nu poate un specialist în sport să preia atribuții pentru tineret, familie sau natalitate.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *