Web Analytics

Cardiologul Uşurelu şi-a suspendat activitatea la Spitalul Judeţean

de | 21.02.2019 13:59 | Politica si Administratie

# Unul dintre „gemenii angiografului” a ales mediul privat

Încă un medic al Spitalului Județean a ales să-și suspende activitatea la stat, optând pentru mediul privat. Este vorba de Cătălin Uşurelu, care în 2014 venea la Pitești, împreună cu dr. Elvis Boţu, să lucreze pe abia achiziționatul angiograf de ultimă generație. Recent a cerut suspendarea pe o perioadă de patru luni din activitatea de la Spitalul Județean.
„Suspendarea nu e o situație excepțională, nu e nici primul și nici ultimul medic care solicită acest lucru. Dânsul era medic cardiolog și lucra în cadrul secției Cardiologie. Se va întoarce la sfârșitul lui aprilie”, ne-a confirmat managerul SJ Argeș, Adriana Molfea.

Adriana Molfea: „Avem nouă medici pe Cardiologie”

Conducerea spitalului susține însă și că activitatea normală a secției nu va fi afectată de suspendarea medicului Ușurelu.
„În momentul acesta, în secția Cardiologie mai sunt nouă medici. Dânsul nu mai lucra, oricum, pe angiograf, unde nu a mai vrut să intre de acum vreun an de zile, invocând motive personale. Pe angiograf lucrează dr. Boțu, dr. Trăilă și dr. Stănică. Dacă, într-adevăr, activitatea spitalului ar fi fost cumva afectată prin plecarea domnului doctor, atunci nu puteam să-i accept această suspendare, deși este prevăzută în contractul colectiv de muncă, este un drept al lor, al salariaților, stipulat în Contractul Colectiv de Muncă. Dar nu, în acest moment avem suficienți medici care să asigure continuitatea și desfășurarea activității în cardiologie, mai spune Adriana Molfea.
Totuși, la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, acolo unde personalul specializat pe RMN nu e nici pe departe suficient, suspendarea dr. Eugenia Dincă a fost acceptată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii