”Caravana limbii române” în sudul Republicii Moldova a ajuns la final

de | 6.02.2017 10:48 | Actualitate

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2017, Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, aflat în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a derulat cea de-a doua ediție a proiectului ”Caravana limbii române în Sudul Basarabiei”, susține agenția de știri Prompt Media. moldova limba romana

Programul a cuprins un turneu al Teatrului Muzical – Dramatic ”Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul cu spectacolele de teatru pentru copii ”Nunta lui Tândală”, ”Un suflet pentru o păpușă” și ”Cartierul Latin”.

Caravana a ajuns în raionul Leova (satul Sarata Nouă, satul Cazangic), raionul Taraclia (Taraclia, satul Aluatu), raionul Cantemir (satul Haragîș, satul Lărguța), raionul Cahul (satul Pelinei, satul Ursoaia), raionul Cimișlia (Cimișlia, satul Hîrtop).

Actorii Teatrului din Cahul au susținut opt spectacole în patru zile de turneu în sudul Republicii Moldova la care au participat peste 1.500 de copii și cadre didactice din localitățile mai sus menționate.

Spectacolele s-au desfășurat în școli sau case de cultură, pe scenă sau în spații neconvenționale, în localități rurale în care accesul este de multe ori anevoios.

Teatrul reprezintă instrumentul cel mai atractiv pentru copii, care astfel participă mai intens şi intră în contact direct cu limba română, fără vreun efort deosebit, descătuşându-le imaginaţia şi energia.

Proiectul a fost dedicat atât cadrelor didactice, cât şi copiilor şi a avut drept scop promovarea şi însușirea limbii române într-o manieră prietenoasă şi accesibilă, prin joc și artă teatrală.

Evenimentele au fost organizate cu sprijinul Consulatului General al României la Cahul.

M.I.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii