Web Analytics
scris luni, 11.12.2023

Capcana Schengen. Austria vrea să ne livreze 30.000 de migranți afgani și sirieni

Austria întredeschide, chipurile, poarta spre Schengen României. Am putea circula fără controale prin Europa, dar numai cu avionul, nu pe șosele. În schimb, se pun condiții grele. România ar urma să preia povara migranților afgani și sirieni care au umplut și vin în continuare în Austria – 30.000 doar anul trecut. Viena a cerut același lucru și Bulgariei. Premierul de la Sofia a respins imediat oferta. Marcel Ciolacu a făcut, însă, un anunț triumfător pe Facebok.

Capcana Schengen. Austria vrea să ne livreze 30.000 de migranți afgani și sirieni

Citește și: Prundu. Un tânăr de 19 ani a căzut de la etaj


„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.” a scris azi-noapte, triumfător, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu. ptimismul lui Ciolacu a fost contrazis, însă, rapid, de partenerul de coaliție. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, vorbește despre prudență și negocieri. Flexibilitatea Austriei vine la pachet cu niște condiții stricte. În plus, chiar dacă Viena își nuanțează acum veto-ul, rămâne de convins și Olanda.

Citește și: O moțiune simplă a fost depusă în Parlament împotriva Ligiei Deca. „Nu a implementat nicio reformă în învățământ și îl menține într-o stare dezastruoasă”


Cei cel puțin 30.000 de imigranți afgani și sirieni, marea majoritate bărbați, pe care ni i-ar livra austriecii, refuzați de bulgari, plus următoarele valuri pe care ni le va transfera Austria, se vor adăuga celor încă 40.000 de muncitori din Asia și Africa care urmează să vină în România, pe lângă cei 100.000 existenți în acest moment.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *