Web Analytics

Cântec, joc şi voie bună la Valea Iaşului cu ocazia zilei comunei

de | 25.05.2017 12:06 | Politica si Administratie

19 ValeaIasuluiDuminică, 21 mai, a fost cântec, joc și voie bună la Valea Iașului! Consiliul Local și primarul Nicolae Barbu au organizat a XV-a ediție a Zilei comunei Valea Iașului, eveniment ce s-a desfășurat la Căminul Cultural din satul Cerbureni. Din programul manifestării menționăm Te Deum-ul și program artistic susținut de elevii Școlii gimnaziale Valea Iașului și Ansamblul folcloric „Mândrulița” din Valea Iașului, decernarea diplomelor speciale și anume Nunta de Aur – 50 de ani de la căsătorie, Nunta de Argint – 25 de ani de la căsătorie și Recunoștința – 80 ani. Evenimentul a continuat cu programul artistic susținut de formația de muzică populară Valea Iașului și programul artistic susținut de Ansamblul folcloric Tămășelul din comuna Cicănești, județul Argeș. De asemenea, a avut loc decernarea diplomelor de onoare, iar serbarea câmpenească a continuat cu cântec, joc și voie bună cu formația de muzică populară Valea Iașului. Manifestarea, devenită deja o tradiție pentru argeșeni s-a încheiat cu un superb foc de artificii. „Mulțumesc tuturor participanților pentru prezența la acest eveniment și îi asigur de toată considerația mea”, a spus Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iașului.
Situată în partea de nord-vest a judeţului Argeş, la o distanță de 5 km de municipiul Curtea de Argeş, 43 km de reşedinţa judeţului – municipiul Piteşti și 152 km de capitala ţării – Bucureşti, comuna Valea Iașului se încadrează la limita externă a Subcarpaţilor Getici, fiind limitată la est de comuna Muşăteşti, la nord de comuna Albeştii de Argeş, la vest de comuna Valea Danului și la sud de municipiul Curtea de Argeş.
19 ValeaIasului01Cea mai veche atestare documentară este consemnată în cazul a două sate, satul Cerbureni, în hrisovul din 1 iunie 1475, prin care Basarab cel Bătrân întăreşte jupânului Stance și fratelui său Badea, trei sate întregi și jumătate din satul Cerbureni și satul Valea Iaşului în hrisovul domnesc din 4 aprilie 1523, dat la Târgovişte de voievodul Radu de la Afumaţi, prin care întăreşte Mănăstirii Argeş mai multe sate, printre care și Iaşii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii