Web Analytics

Canicula bagă Guvernul în ședință. Premierul cere o celulă de criză!

de | 20.07.2022 14:59 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat azi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă înfiinţarea unei celule de criză care să monitorizeze, începând de joi, efectele produse de temperaturile foarte ridicate aşteptate în perioada următoare.
”Am discutat cu reprezentantul Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie şi prognozele pentru perioada imediat următoare evidenţiază temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care am să dau sarcină Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă ca, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, să funcţioneze, începând de mâine, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor produse de temperaturile foarte ridicate”, a declarat premierul, azi, la începutul şedinţei de Guvern, citat de AGERPRES.

Citește și: Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene


Totodată, azi va fi adoptat un pachet de măsuri de contracarare a efectelor produse de caniculă. Deciziile adoptate la DSU vor fi transmise tuturor Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, a explicat prim-ministrul. Conform AGERPRES, Şeful Executivului a precizat că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va coordona activitatea la nivel naţional şi, împreună cu ministerele de linie, vor fi luate şi măsuri de informare a populaţiei.
Gabriel LIXANDRU

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *