„Candidez pentru oameni, pentru toţi argeşenii mei”

de | 15.05.2014 13:11 | Politica si Administratie

# Interviu Tecău Grigore Florin, candidat Alianța PSD – UNPR – PC pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș.
# Ce v-a determinat să candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș și care credeți că este atuul dumneavoastră în fața contracandidaților?
– Încă de la anunțarea candidaturii mele pentru această funcție, am spus cu onestitate, și voi face acest lucru de fiecare dată, că nu candidez pentru mine, pentru înălțimea sau comoditatea vreunui scaun. Candidez pentru oameni, pentru toți argeșenii mei. Au fost câteva argumente concrete, dar foarte puternice, care au stat la baza asumării acestei candidaturi: cetățeni, încredere, continuitate. Luându-le pe rând, este vorba despre faptul că argeșenii merită să-ți pui în slujba lor toată priceperea și energia, despre încrederea și susținerea acordată de colegii mei din alianța PSD-UNPR-PC și despre continuarea politicii de dezvoltare a județului. Știu foarte bine că realizările, rezultatele pozitive se obțin prin muncă susținută, implicare totală și colaborare perfectă în echipa care e alături de tine. Și dincolo de aceste argumente concrete, această candidatură este un gest firesc, de normalitate. Oportunismul nu mă caracterizează. Experiența acumulată în administrație și legătura permanentă cu oamenii și interesele lor îmi legitimează candidatura.

„Trebuie să facem cunoscut turismul în Argeș, iar agricultura trebuie să o facem productivă și competitivă”

# Ce rol credeți că ar trebui să aibă un președinte de Consiliu Județean?
– Instituția președintelui Consiliului Județean trebuie să fie o autoritate care unește, nicidecum una care ordonă. Este o instituție care trebuie să construiască punți în comunitate, să caute permanent consensul oamenilor care o reprezintă. Cred cu toată tăria că instituțiile, comunitățile, organizațiile consensuale au performanțe mai bune, în toate proiectele. Nu putem să facem nimic singuri, ci numai împreună. Fără echipă, fără muncă, fără efort, fără onestitate, rezultatele întârzie să apară. Președintele trebuie să fie liderul care dezvoltă. Trebuie să aibă vocația de a ridica oamenii la un nivel mai bun, printr-o conducere performantă.
# Care ar fi, în opinia dumneavoastră, prioritățile în privința infrastructurii din județ?
– Infrastructura este, într-adevăr, o componentă fundamentală în dezvoltarea și modernizarea județului. Se spune că atunci când infrastructura se schimbă, totul merge. E adevărat. Este în centrul tuturor lucrurilor și accelerează toate tendințele de bine. Prioritățile identificate le-am structurat într-un program de obiective pe termen scurt, mediu și lung. Sunt de maximă importanță pentru economia județului și pentru a răspunde nevoilor sociale: autostrada Pitești – Sibiu, drumul rapid Pitești – Craiova, centura ocolitoare de vest a municipiului Pitești, calea ferată Pitești – Râmnicu Vâlcea, modernizarea drumurilor județene și comunale, extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și canal în tot județul, precum și finalizarea proiectelor de alimentare cu gaze în județul Argeș. Iar acestea sunt doar câteva din nevoile identificate. Ne vom bate ca ceea ce promitem să și facem!
# Care considerați că ar fi investițiile necesare în județ, în funcție de potențialul oferit de acesta?
– Strategia de dezvoltare a județului pentru perioada 2014 – 2020 articulează direcțiile noastre de acțiune în acest sens. Vrem ca Argeșul să devină un model în ceea ce privește identificarea și aplicarea celor mai potrivite soluții, care să contribuie la crearea locurilor de muncă, la creșterea competitivității în toate domeniile. În acest context, vorbim despre susținerea domeniilor cu potențial major, relevant, care pot aduce profit județului, agricultura și turismul. Trebuie să facem cunoscut turismul în Argeș, iar agricultura trebuie să o facem productivă și competitivă. Investițiile în agricultură cu fonduri europene reprezintă acum un motor al dezvoltării rurale. Sprijinirea tinerilor fermieri, înființarea micro-fermelor și fermelor, refacerea bazinului pomicol sunt doar câteva obiective concrete de valorificare a potențialului agricol. Însă, în opinia mea, potențialul cel mai important al județului Argeș este omul. Populația județului este cea în beneficiul căreia vrem să realizăm cât mai multe proiecte, investiții, suportul acesteia fiind principala motivație a noastră.
# În cazul în care veți fi ales în această funcție, ce vă propuneți pentru modernizarea și dotarea unităților spitalicești și creșterea calității actului medical?
– Un proiect de suflet al Consiliului Județean Argeș, de mare importanță pentru argeșeni, este achiziționarea angiografului pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești, fondurile necesare fiind deja alocate. Un alt obiectiv de maxim interes este achiziționarea unui aparat de radioterapie în județ, care va face posibilă îngrijirea pacienților la noi, acasă, reducând astfel deplasări costisitoare și obositoare. Alte obiective în sănătate și asistență socială sunt dotarea și cu aparatură medicală de performanță și modernizarea celor două spitale de importanță regională, Spitalul Județean de Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie Pitești, cât și a celorlalte spitale din județ, dar și investițiile în personalul medical. Şi vorbim aici de formare, perfecționare, stabilizare, atragerea personalului calificat, având convingerea că mai importantă resursă a sistemului de sănătate sunt profesioniștii. La nivelul asistenței sociale, ne propunem înființarea de unități medico-sociale la Mozăceni, Domnești și Rucăr, precum și realizarea noului Centru de recuperare și reabilitare Vulturești. Bineînțeles, toate acestea și alte proiecte vor fi realizate atât prin fonduri proprii, cât și prin accesarea de fonduri europene.

„Învățământul rural este o prioritate pentru mine”

# Ce vă propuneți pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ, în special în mediul rural?
– Educația, ca și sănătatea, este un pilon de referință ai societății, astfel că proiectele în aceste domenii sunt foarte ferme. În fapt, ne propunem construirea de noi grădinițe și creșe, prioritar în mediul rural, apă curentă și canalizare în toate școlile din mediul rural, asigurarea de microbuze școlare, programe de prevenire a abandonului școlar, dotarea școlilor cu mijloace moderne de învățare. Avem obligația să sprijinim, să investim în copiii noștri, pentru că ei sunt continuatorii noștri de drept, ei sunt viitorul unei societăți. Și în învățământ, ca și în sănătate, parteneriatele interne și externe rămân o cale sigură de dezvoltare și progres. Și eu vin din mediul rural. Învățământul din mediul rural a fost și va fi o prioritate pentru mine. Eu nu am uitat de unde am plecat. Voi lupta mereu ca elevii din mediul rural să aibă aceleași condiții și aceleași șanse cu cei din mediul urban.
# Cum vedeți colaborarea cu consilierii județeni, pentru a avea asigurată susținerea proiectelor dumneavoastră?
– Proiectele sunt ale argeșenilor, pentru argeșeni. Din nevoile lor se nasc proiectele. Iar consilierii sunt oameni serioși, responsabili, care știu că munca lor este pentru binele cetățenilor, al comunității. Oamenii sunt cei care ne-au investit cu încredere și trebuie să le răspundem pe măsură, iar consilierii județeni, indiferent de apartenența politică, au același scop, binele public. Am avut și am încredere în echilibrul, în rațiunea și puterea noastră de a decide corect și drept. Avem nevoie în Argeș de decizii bine fundamentate, clare și eficiente, în interesul județului și al fiecărui cetățean al lui. Colaborarea este esențială pentru realizarea proiectelor. Nu avem voie, nu ne este permis, să ne pierdem în dispute distructive. Altfel spus, am fost aleși să-i servim pe oameni, nu pe noi înșine.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii