„Candidatura la Primăria Piteşti a fost o idee pe care mi-a avansat-o premierul Ponta”

de | 19.03.2015 14:47 | Politica si Administratie

# Spune deputatul Cătălin Rădulescu, despre o posibilă candidatură a sa pe locul lăsat liber de Tudor Pendiuc.

# Ați avut discuții cu cineva după anunțarea candidaturii dvs. la Primăria Pitești?
– Eu nu mi-am anunțat candidatura, eu am spus doar ce discuție am avut cu premierul. A fost o idee pe care mi-a avansat-o premierul Ponta în momentul în care am vorbit și despre alte subiecte. Eu am spus că în primul rând este un primar în funcție și numai dacă dl. primar Tudor Pendiuc, care îmi este și foarte bun prieten, nu mai poate să candideze, atunci sigur că există o variantă. În al doilea rând, sunt de acord să candidez numai în anumite condiții. Trebuie să mă consult însă cu organizația, cu dl. președinte al organizației etc.
# Veți candida cumva independent, dacă din partea PSD va candida dl. Gentea?
– Eu nu am auzit ca dl. Gentea să-și fi anunțat candidatura. Dl. Gentea a spus, și eu l-am susținut și îl susțin în continuare, că dorește să candideze pentru președinția PSD. Sigur, că orice om, poate să candideze pentru orice funcție, dar deocamdată sunt doar discuții premergătoare. Nu s-a stabilit vreo candidatură din partea partidului!

„Sunt convins că o să am susținerea din partea colegilor pe toate aspectele!”

# Domnule deputat, ce veţi face dacă nu veți avea susținerea organizației din cauza dosarului în care sunteți judecat?
– Dosarul meu nu este legat de fapte de corupție! Instanța va hotărî dacă acest dosar se soluționează cum trebuie să se soluționeze. Noi am dus toate probele necesare, instanța a văzut, judecă și va decide exact.
# Aveți susținerea din partea colegilor?
– Eu sunt convins că o să am susținerea din partea colegilor pe toate aspectele! Dl. Marian Oprișan când a candidat, și are dosar de 7 ani în judecată și, iată, după 7 ani a obținut achitarea, ce ar trebui să facă, să nu candideze? Un om care știe că nu are niciun fel de vină… Atenție! La mine se pot spune o mulțime de lucruri, dar faptul că m-am bătut și mă bat cu corupția, inclusiv cu oameni din partidul meu, nu se poate spune. Ceilalți ar trebui să o lase mai ușor… Iar legat de chestia cu denunțuri făcute de denunțătorii cei mai corupți posibil, aici  rămâne ca instanța să decidă.

„Am o mulțime de nemulțumiri din punct de vedere urbanistic legate de Pitești”

# Pe scurt, ce nu vă place în prezent în Pitești?
– Fiecare primar și-a făcut cum crede el de cuvință planul vizavi de un oraș, iar prietenul meu Tudor Pendiuc a făcut o mulțime de lucruri pentru orașul Pitești. Eu am niște planuri ale mele pe care vreau să le discut la un anumit moment. În primul rând locurile de muncă, ele sunt foarte importante, pentru că degeaba faci un oraș frumos și oamenii nu au unde să muncească, și mă refer la parteneriate publice private cu investitori străini care să creeze parcuri industriale, locuri de agrement etc. Al doilea lucru, transformarea orașului într-unul atractiv, care să fie vizitat de alți cetățeni din alte orașe. Și, apoi, din punct de vedere urbanistic, pentru că în acest sens eu am o mulțime de nemulțumiri. Mi-aș dori să am un oraș în care să nu existe decât diferențe foarte mici de nuanțe de la un cartier la altul și în fiecare cartier să existe o singură nuanță de culoare.
Marius Ionel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole