Web Analytics

Când voturile vin în Argeș cu autobuzul

de | 31.08.2022 14:13 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov, s-a arătat astăzi foarte mulțumit că transportul public de persoane în comuna pe care o ”păstorește” și-a găsit rezolvare prin asocierea la zona metropolitană, mulțumindu-i, totodată, primarului Cristian Gentea, de la Pitești, pentru că a deblocat situația.

Citește și: ”Publitrans” caută să angajeze șapte ”nași” pe autobuze. Doar un controlor a luat concursul, din zeci de angajați

Edilul-șef a reamintit că, timp de 40 de ani, transportul în localitate a fost acoperit prin prelungirea Liniei nr. 2 de la Pitești, dar o directivă europeană a interzis apoi tranzitarea și foarte mulți oameni au avut de suferit din această cauză. ”Iar eu, ca să fiu sincer, în campania electorală am pierdut foarte multe voturi din cauza acestui transport” – a spus dl. Stancu.

De notat că aproximativ 5.000 de angajați lucrează pe platforma industrială de la Bascov, 60-70% dintre ei fiind din Pitești. Or, un transport local civilizat, care va deveni operabil începând de mâine, prin deschiderea zonei metropolitane, nu poate decât să-i bucure  pe cetățeni. Este un pas important în evoluția comunității, de care oamenii vor ține cont, poate, și când vor ajunge din nou în cabinele de vot.

Primarul din Bascov nu a ascuns faptul că, de mâine, presiunea financiară va crește, prin cheltuielile cu subvențiile ce trebuie acordate la transport persoanelor defavorizate, cu deficiențe, elevilor etc, dar și prin investițiile ce urmează: lucrări la alveole, modernizare de stații ș.a.m.d. ”Merită însă acest preț, dacă e vorba de servicii de calitate și de condiții mai bune de transport al călătorilor” – a spus Gheorghe Stancu, opinia sa fiind împărtășită și de ceilalți primari care fac deocamdată parte din asociația metropolitană, respectiv din Pitești, Mărăcineni și Bradu.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *