Web Analytics

Când vor fi gata noile corpuri ale Spitalului Județean Argeș. Vizită pe șantiere

de | 28.02.2024 17:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Investițiile derulate la Spitalul Județean de Urgență Pitești sunt pe ultima sută de metri, potrivit unui comunicat de presă al C.J. Argeș.

Citește și: Contestația privind stadionul din Trivale, respinsă la CNSC!

Miercuri, 28 februarie, Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, s-a deplasat din nou pe șantierele ce vizează cele două mari investiții realizate cu fonduri europene – extinderea Ambulatoriului de Specialitate și extinderea Compartimentului de Primiri Urgențe.

Aproape de finalizare se află și construcția noului corp P+4, realizat exclusiv din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea, începând de anul acesta, noi corpuri. Este vorba despre un corp nou P+4 și despre extinderea Ambulatoriului de Specialitate și extinderea Urgențelor. La extinderea Ambulatoriului vor fi deschise 12 cabinete medicale ce vor fi moderne, cu toate dotările și utilitățile necesare. Aici stadiul execuției este la 85% și ne dorim ca până la jumătatea anului să recepționăm și acest ultim obiectiv. Construcția a fost făcută într-un timp record dacă luăm în calcul că lucrările au început anul trecut. 

La cel de-al doilea proiect pe fonduri europene, extinderea CPU, lucrările sunt aproape de finalizare. După cum vedeți, deja a fost instalată o parte din aparatura de specialitate, pentru că proiectul prevede nu doar extinderea, ci și dotarea.

Cred că cel mai important aparat este acest Computer Tomograf destinat pacienților care sosesc la Urgențe, astfel că, pe lângă faptul că vom putea crește fluxul de pacienți, vom putea scădea și timpul de așteptare pentru un diagnostic, din simplul motiv că pacienții de aici, de la CPU, nu vor mai trebui să aștepte accesul la aparatul din cealaltă aripă a spitalului. De asemenea, prin acest proiect am urmărit și creșterea numărului de paturi la Primiri Urgențe, cu 15 paturi” – a spus vicele Marius Nicolaescu, conform sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *