Web Analytics

Când e atâta nevoie de solidaritate, Guvernul îi învrăjbeşte pe români – prin încălcarea legii şi înfometare

de | 23.02.2022 14:15 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

De ce oare viața de zi cu zi a românilor e din ce în ce mai grea? De ce se sinucid românii când primesc factura de la gaze sau curent? De ce oare s-a distrus învățământul și se continuă distrugerea a ce a mai rămas? De ce oare s-a anulat serviciul de pregătire militară a populației și s-a desființat serviciul militar obligatoriu? De ce se vinde pământul către persoane străine? De ce românii fug din România încotro văd cu ochii, doar să scape de viața grea și, mai ales, lipsită de orice speranță? Și se mai adaugă o întrebare la toate cele de mai sus și la celelalte asemănătoare: oare e întâmplător?

Stimați cititori, e fără dubiu faptul că toate protestele din ultima vreme au revendicat respectarea legii de către guvernanți. Pentru că Guvernul României a încălcat de multe ori drepturile și libertățile fundamentale ale propriilor cetățeni, în ciuda obligațiilor asumate prin jurământul de credință, după cum scrie în Constituție. Ba, culmea-culmilor, a existat un ministru secretar de stat care a afirmat că nu e el de vină că nu se potrivește legislația de dezastru, dată de el, cu constituția țării. Și mai mult decât culmea-culmilor, împricinatul ocupă și acum aceeași funcție pentru care a depus jurământul de credință, uitat și încălcat ori de câte ori are ocazia. Nu întâmplător până și Curtea de Apel Bacău a ajuns să anuleze acte ale Guvernului României care au legătură cu domeniul extrem de important condus de respectivul secretar de stat.

Citește și Sindicatele din minerit și energie: “Explozia facturilor la români se datorează luptei politicienilor cu energia clasică, FĂRĂ A PUNE NIMIC ÎN LOC.”

În legătură cu facturile la gaze și la curent electric, care în unele cazuri au crescut și de cinci ori, eu nu cred că există o explicație cât de cât mulțumitoare despre înțelesul sintagmei „liberalizarea prețurilor la energie”, când 80 % dintre producători sunt ai statului român, iar în acest moment chiar este un dezechilibru major între cerere și ofertă pe plan european, nu doar în țara noastră. Așa că e previzibil lungă așteptarea până la autoreglarea prețurilor de către piața existentă și până într-un viitor chiar îndepărtat, având în vedere „răcirea” relațiilor dintre Rusia restul lumii. Creșterea aberantă a prețurilor la energie, plus inflația aferentă, pare dată de o întâlnire a guvernanților cu parlamentarii având ca temă „înfometarea de urgență a populației din România”. Sau, în brambureala legislativă care „iluminează” bezna din capul politicienilor români de la Iohannis la vale, pur și simplu să nu existe o lege care să rezolve astfel de probleme. Oare să nu existe o lege a concurenței?

Citește și Deputatul Remus Mihalcea: Ce ați făcut dumneavoastră, USR PLUS, pentru a rezolva criza facturilor la energie? Nimic

Ei bine, rațiunea de existență a legii nr 21 din 1996, numită și Legea concurenței, este arătat chiar la „Art. 1. – Prezenta lege are drept scop protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mediu concurenţial normal, în vederea promovării intereselor consumatorilor”.
Iar la art 4 alin (3) este arătat motivul pentru care Guvernul României este obligat să intervină în situația de acum: „Pentru sectoare economice determinate şi în împrejurări excepţionale, precum: situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncţionalitate evidentă a pieţei, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora. Asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotărâre pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni, cât timp persistă împrejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri”.

Dacă această lege nu este respectată de guvernanți, indiferent de motiv, fie că nu știu de ea – fie că nu vor s-o aplice, mai rămâne o singură soluție pentru a contracara creșterea aberantă a prețurilor.
Pe principiul „cui pe cui se scoate”, unica soluție rămâne creșterea și mai aberantă a salariilor și pensiilor!
P.S. Slabă speranță!

Citește și TERMO CALOR CONFORT trage un semnal de alarmă: 3.200 de clienți (asociații de proprietari, societăți) nu și-au achitat facturile pentru energie termică, încălzire și apă caldă de consum!

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnulem daca Dragnea dadea drumul legii offshore si exploatarii gazelor din Marea Neagra acum nimeni nu suferea. PSD-ul a blocat acea lege ca sa ne tina energetic si politic dependenti de rusi.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *