Web Analytics

„Când 13 persoane dintr-o comunitate solicită protecţie, avem o mare problemă acolo”

de | 16.08.2018 15:00 | Actualitate

masina politie# Declară avocatul Florentin Sorescu, apărătorul familiei Durleci # Avalanşă de ordine de protecţie în dosarul triplei crime de la Stoeneşti # Interesant e că ordinul a fost cerut împotriva celor din familia victimelor, fiind cunoscută agresivitatea acestora în comună
Vasile și Doru Durleci, fratele și tatăl lui Laurențiu Durleci, criminalul condamnat de Tribunalul Argeș la la închisoare pe viață (mort în decembrie 2017 în Penitenciarul Colibași, în condiții neelucidate) pentru uciderea fostei sale concubine, Laurenţia Durleci (17 ani), a tatălui acesteia, Filip Tinca (37 ani), şi a bunicul fetei. Paul Durleci (57 ani), așteaptă, în luna septembrie a acestui an, o decizie a Curții de Apel Pitești. La această instanță a ajuns dosarul triplului asasinat, după ce procurorii au făcut apel la soluția instanței de fond, care i-a achitat pe cei doi.
Ei și rudele acestora, care s-au temut încă de la început de răzbunarea familiei celor uciși, au beneficiat și până acum de ordine de protecție prin care magistraţii au dispus ca unsprezece dintre rudele victimelor să păstreze o distanţă minimă de 30 de metri faţă de solicitanţii protecţiei şi faţă de reşedinţele acestora, însă perioadele de restricţie au fost limitate la trei luni. Pentru că ordinele au expirat, recent familia Durleci a cerut din nou protecție. Interesant este că nu doar familia criminalului cere să fie apărată de familia victimelor, ci și alți localnici, care, pe fondul unor conflicte mai vechi, fără legătură cu triplul asasinat, se tem pentru siguranța lor.
În total este vorba de 13 ordine de protecție cerute de persoane din Stoenești ca măsură de siguranță tocmai față de familia căreia în 2016 i-au fost uciși trei membri.
„Interesant este că nu familia victimelor triplului omor de la Stoenești a cerut emiterea unui ordin de protecţie, ci chiar pretinșii agresori. Nu o dată, nu de două ori, ci de mai multe ori. Și nu numai ei. Mai sunt și alte familii în această situaţie, fără nicio legătură cu dosarul penal în care s-a dispus condamnarea unei persoane și două achitări. Când un număr de nu mai puţin treispezece persoane dintr-o comunitate solicită protecţie, înseamnă că acolo avem o problemă. Aș zice una mare de tot. Nu poţi să nu te întrebi, în cele din urmă, cine este adevăratul agresor? Cine de cine fuge?”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, avocatul Florentin Sorescu, apărătorul celor doi inculpați – Vasile și Doru Durleci.
Izabela Moiceanu

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii