Web Analytics

Cancelarul german Olaf Scholz cere reformarea și extinderea Uniunii Europene

de | 15.10.2022 20:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cancelarul german Olaf Scholz a lansat sâmbătă un nou apel la reformarea Uniunii Europene, pentru a permite aderarea de noi membri, relatează DPA şi Reuters.

Citește și: Centenarul Încoronării, sărbătorit la Curtea de Argeș. A fost prezent și Principele Nicolae


Într-un discurs susţinut în cadrul Congresului Socialiştilor Europeni, care are loc la Berlin, Scholz a mai spus că principiul conform căruia este nevoie de unanimitate pentru deciziile legate de politica externă şi politica fiscală ar trebui abandonat treptat, dar a recunoscut că pentru asta va fi nevoie de o mare putere de convingere. „Însă o spun clar: dacă aspiraţia noastră este o Europă geopolitică, atunci deciziile luate cu o majoritate sunt un câştig, nu o pierdere de suveranitate”, a declarat cancelarul german în faţa delegaţilor Partidului Socialiştilor Europeni (PES).
Uniunea Europeană îşi va respecta promisiunea în privinţa ţărilor care au primit statutul de candidate, printre acestea numărându-se mai multe state din Balcani, Ucraina şi Republica Moldova, a spus el. „O Uniune Europeană cu 27, 30, 36 de state şi cu peste 500 de milioane de cetăţeni liberi şi egali poate avea o greutate şi mai mare în lume. Susţin extinderea UE. O extindere a UE spre Est este un câştig pentru noi toţi”, a mai afirmat el.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *