Web Analytics
scris joi, 25.08.2022

„Camuflaj urban”- expoziție de pictură la Muzeul Golești

Muzeul Golești găzduiește, timp de 2 luni, o expoziție de pictură intitulată „Camuflaj urban”. Deschiderea are loc joi, 1 septembrie a.c., de la ora 16:00. Expoziția aparține artistului plastic Marius Burhan, care are 40 expoziții personale și alte peste 100 colective.

„Camuflaj urban”- expoziție de pictură la Muzeul Golești

Marius Burhan este Expert în domeniul Bunuri cu Semnificație Artistică- Artă Europeană Modernă, Expert Tehnic Judiciar în specializarea Arte Plastice- Pictură, Expert în domeniul Bunuri cu Semnificație Artistică- Artă Modernă Românască, Doctor în Arte Plastice și Decorative, Membru UAP din Romania cu specializările Postdoctorale- Bursa ,,Nicolae Iorga”, la ICR Veneția și Bursa ,,Vasile Pârvan”, ICR Roma.

De asemenea, Marius Burhan desfășoară multiple activități culturale: curator, organizator de expoziții, profesor de arte plastice și autor de cercetări în domeniu.

Și-a început activitatea expozițională în 1996, realizând de atunci 40 de expoziții personale, naționale și internaționale (București, Timișoara, Galați, Târgu Jiu, Constanța, Brăila, Curtea de Argeș Slatina, Roma, Veneția) și peste 100 expoziții colective naționale și internaționale (Republica Moldova – Chișinău, Macedonia – Galicnik, Italia – Bologna, Reggio Emilia, Roma, Statele Unite – Washington DC, Cleveland) prin conturarea unei imagini artistice înnoite a mediului cultural contemporan.

Citește și Sevastian Tudor a lansat un volum dedicat echipei FC Argeş

Legat de expoziția deschisă la Muzeul Golești, autorul mărturisește: „Expoziția de față își propune identificarea și construcția unei identități culturale naționale capabile să se alinieze politicilor europene, comunitare, și îmbină în mod concret o creație personală/artistică pornită din rațiuni sociale, politico – militare și economice. Confruntat cu morfologia dinamică şi caracterul multifaţetat al teritoriului fizic, social, politic şi artistic care face obiectul studiului, cred că atât teoretizările care îl circumscriu, cât şi posibilităţile de acţiune concretă pe această direcție trebuie să rămână deschise … Valenţele de expunere ale parcursului expoziţional sunt speculate pe mai multe straturi, generând o succesiune de imagini compuse din fragmente de oraş, natură, reclame, obiecte, desene colorate, portrete de camarazi de arme, revoluții, marșuri de protest, forme şi elemente artistice. Primul segment al traseului iniţiat oferă o perspectivă panoramică a impactului politic asupra artei contemporane, a spațiului care, la rândul lui, deschide noi dimensiuni volumetrice și reconsideră astfel un nou sistem de referință”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...