Web Analytics

Câmpulungul mai refuză o dată o vilă monument istoric

de | 6.05.2022 10:33 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Multe au fost cazurile în ultimii ani în care municipiul muscelean a avut ocazia să își sporească avuția imobiliară, dar de fiecare dată a intervenit refuzul. Așa s-a pierdut imobilul în care se află Restaurantul ”Piatra Craiului”, clădire veche, dar și imensul sediu al BCR, construcție nouă. Doar când a fost vorba de primit gratis nu s-a opus Câmpulungul, care a preluat anul trecut în administrare o clădire a Consiliului Județean. Încă neatinsă spre renovare!
Ultimul caz de refuz vizează un monument istoric. Casa ”Oprea Iorgulescu” este o minunăție construită în stil eclectic și datată 1912. Se vinde cu 260.000 de euro, dar nu va fi a Câmpulungului. Și nici a Direcției Județene de Cultură, care, de asemenea, a refuzat să-și manifeste dreptul de preemțiune la cumpărarea imobilului.

Citește și Scandalul ”Termopane la o clădire monument istoric” / Spaţiul de triaj de la Primăria Câmpulung, prilej de acuze la adresa Elenei Lăsconi

Monument istoric situat în situl urban Orașul Istoric Câmpulung, Casa „Iorgulescu” a fost scoasă la vânzare de un proprietar de prin Ilfov, dar stabilit în Canada. Acesta cumpărase clădirea, împreună cu un membru al familiei care a decedat de curând, în anul 2007. Vânzătorul de atunci a fost o firmă din Pitești, care a primit 119.000 de euro în schimbul clădirii care dispune și de 880 de metri de teren. Firma avea legături cu fostul consilier județean Cornel Lazăr, acesta fiind și motivul pentru care o perioadă imobilul a fost sediu de filială a PNŢ-CD. Anterior, Casa „Iorgulescu” aparținuse Băncii Internaționale a Religiilor, iar în perioada comunistă a fost secție ORL a Spitalului Municipal.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Biserica „Adormirea Maicii Domnului din Cartierul Goleştii Badii”, un monument istoric al epocii medieval târzie

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *