Web Analytics
scris joi, 10.03.2016

Câmpulungul, condamnat odată cu Călin Andrei

# Interimatul la conducerea Primăriei este disputat de doi „viceprimari”
Deschis în ianuarie anul trecut, procesul prin care este disputată calitatea de primar interimar la Câmpulung nu se va încheia prea curând! Ajuns în ultimă instanţă, litigiul nu a fost programat pentru o primă şedinţă de judecată, deşi recursul a fost înregistrat în decembrie 2015. Situaţia afectează grav mersul treburilor în administraţia locală câmpulungeană, menţinându-se o criză de autoritate cu repercusiuni pe termen lung.

Câmpulungul, condamnat odată cu Călin Andrei

În decembrie 2014, viceprimarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, a fost demis din funcţie şi înlocuit cu Bogdan David, prin votul consilierilor locali. Au existat reacţii adverse imediate: Ţâroiu a contestat hotărârile care l-au vizat, iar Prefectura, de asemenea, a cerut anularea în instanţă a acelor acte. Cauzele au fost înregistrate în ianuarie 2015, ulterior fiind conexate într-un dosar a cărui instrumentare în şedinţe a început în mai 2015. Între timp, în luna februarie, primarul Câmpulungului, Călin Andrei, a fost condamnat în Dosarul Şcolilor, pierzându-şi dreptul de a fi ales, astfel că disputa pentru funcţia de viceprimar a dobândit un scop mai important: calitatea de primar interimar. Liviu Ţâroiu s-a prevalat de existenţa litigiului şi astfel a devenit primul om al municipiului, calitatea de viceprimar interimar fiind preluată chiar de către oponentul său, Bogdan David.
Procesul s-a încheiat, în primă instanţă, la finalul lui octombrie 2015, iar sentinţa nu i-a fost favorabilă nici lui Ţâroiu, nici Prefecturii. Numai că ambele părţi au decis să continue tevatura, recursurile fiind înregistrate la final de an. Cauza a fost preluată de către Curtea de Apel Piteşti, însă au trecut patru luni de la primul atac asupra hotărârii Tribunalului şi încă nu a fost acordat un prim termen de judecată.

Municipiu cu doi „viceprimari”

În mod evident, fiecare dintre cele două părţi susţine că are şi va avea parte de dreptate. Ţâroiu îşi menţine ideea că a fost demis în mod ilegal, iar David este convins că în tot acest timp el a fost viceprimarul de drept al Câmpulungului. Dincolo de disputele care au loc în spaţiul public, în bucătăria Primăriei Câmpulung se experimentează reţete noi, nesigure. De notorietate este faptul că proiectul de buget local a fost instrumentat, în mare parte, de către Bogdan David, deşi, în mod legal, la ora actuală ordonatorul de credite este cel care deţine calitatea de primar interimar, adică Liviu Ţâroiu. În plus, problemele grave cu care se confruntă municipiul muscelean sunt departe de rezolvare, în condiţiile în care nu se acţionează în echipă, iar de cele mai multe ori teama de răspundere într-o funcţie interimară determină lipsa de reacţie.
Atât Ţâroiu, cât şi David semnează ca viceprimari! Acuzat că se află în conflict de interese şi stare de incompatibilitate, Liviu Ţâroiu a anunţat că demisionează din comisiile de specialitate ale Consiliului Local, în timp ce Bogdan David nu mai participă la vot în şedinţele plenului. Anunţaţi ambii ca fiind candidaţi pentru funcţia de primar în mandatul 2016-2020 (Ţâroiu – PSD, David  – PNL), aceştia au început deja să se manifeste virulent ca rivali politici, disputa pe mai multe planuri, inclusiv cel juridic, lăsând deoparte interesul general al administraţiei pe care o conduc.
Cătălin Ion Butoiu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...