Web Analytics

Câmpulungul a rămas iar pe uscat

de | 17.02.2022 12:51 | Actualitate, Politica si Administratie

Conducta magistrală a Câmpulungului a cedat în noaptea de luni spre marți, provocând o nouă criză a alimentării cu apă. Au fost afectate și cinci comune învecinate, care sunt deservite tot de Edilul CGA, prestatorul de servicii pentru furnizarea apei potabile, intervenția pentru remediere durând mai multe ore. Potrivit primarului Elena Lasconi, a fost vorba nu de o spargere a conductei, ci de afectarea unui capăt al acesteia, care a cedat din cauza presiunii.

Zeci de mii de musceleni au mai fost afectați de o avarie gravă la începutul lui 2015, atunci sistarea furnizării apei durând câteva zile. În pofida acelui incident și a faptului că magistrala a cedat și în urmă cu doi ani, reabilitarea conductei de alimentare cu apă brută a fost o prioritate doar pe hârtie. Există un proiect, a existat și o licitație pentru desemnarea unui executant al înlocuirii magistralei, dar mai mulți factori au împiedicat concretizarea lucrării.

Citește și S-a murdărit aurul Poliţiei Locale Câmpulung

Rezerva lui Țâroiu nu e bună

În 2015, după avarie, s-a găsit o soluție de rezervă pentru alimentarea cu apă în cazul unor spargeri de conductă. La Lerești au fost amenajate șapte puțuri rezultate în urma unor foraje de mică adâncime la captarea Măgura-Lereşti. Până acum nu s-a făcut proba funcționării instalației de rezervă, iar punerea ei în funcțiune după incidentul din această săptămână a fost fără folos. Apa nu ajunge decât în zonele joase ale municipiului și nici măcar nu este potabilă.
C.I.B.

Citește și „Socialul de lux” de la Câmpulung nu are cofinanţare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *