Web Analytics

„Socialul de lux” de la Câmpulung nu are cofinanţare

de | 13.01.2022 13:15 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Construcția blocului social de lux de la Câmpulung avansează cel puțin pe hârtie, în noiembrie anul trecut fiind emisă autorizația de construire necesară acestei lucrări de investiții. Doar că prin vistieria municipală bate un vânt rece care nici nu miroase bine. Sunt bani în buget, dar nu pentru obiective costisitoare.
În 2019, după trei încercări, fostul primar Liviu Țâroiu a reușit să obțină aprobarea Consiliului Local pentru a demara procedura de realizare a investiției denumite bloc de locuințe sociale, 50 de apartamente pe patru etaje.

Apartamente de lux, în condițiile în care pentru unul singur reieșea o valoare de aproape 90 de mii de euro. Doar că anii au trecut, bani nu au fost, deși blocul a fost inclus mereu pe lista de investiții. Oricum, greu a fost și cu licitația pentru atribuirea lucrării, câștigată până la urmă de o firmă italienească.
Câmpulungul are nevoie de cel puțin cinci milioane de lei pentru a susține o asemenea investiție. Suma poate fi mai mare, în condițiile în care valoarea precizată este cea de acum doi ani. Restul de până la 20 de milioane ar trebui să vină de la Ministerul Dezvoltării.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Ţâroiu vrea să construiască un bloc în Câmpulung

Citește și Despre unul din riscurile ignorate de autorităţi la Câmpulung. Beneficiari de locuinţă socială cu foc între blocuri, beţii şi risc imens de răspândire a Covid-19

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii