Web Analytics

Campionii ridicolului. Portocaliii s-au făcut de râs la Zilele Câmpulungului

de | 28.07.2011 15:22 | Politica si Administratie

Pedeliştii nu s-au lăsat şi au încercat să iasă ca păduchii în faţă, sâmbăta trecută, la ceremonia festivă pentru deschiderea oficială a Zilelor Câmpulungului. Festivitatea ce se dorea a fi una sub eticheta decenţei, printr-o vestimentaţie adecvată şi echilibru în gesturi, a căpătat o notă de vulgaritate în momentul în care şi-a făcut apariţia, cu agresivitate, grupul consilierilor locali pedelişti. Aceştia, costumaţi în tricouri portocalii inscripţionate pe tot pieptul cu „mândru că sunt muscelean” (de parcă ceilalţi prezenţi ar fi fost jenaţi că sunt musceleni) au dat buzna în decor, politizând nepermis manifestarea.  Această iniţiativă deosebit de „inspirată” a aparţinut (nici nu se putea altfel) „stăpânului” Mircea Andrei, tot mai în vrie în ultima perioadă, de când a prăbuşit PDL Argeş în sondaje, la mai puţin de jumătate din procentele cu care l-a lăsat Cristian Boureanu. De astă dată, „strategul” Mircea Andrei  a reuşit să-i transforme pe aleşii locali portocalii din Câmpulung în nişte maimuţoi pe care i-a ameninţat cu pisica retragerii sprijinului politic, dacă nu-i respectă ordinul de se îmbrăca toţi în tricouri portocalii. De altfel, toţi cei prezenţi la ceremonia de deschidere a Zilelor Câmpulungului îşi comentau în barbă că momentul nu cerea o astfel de… apariţie, de-a râsul plânsul, căci tricourile mult prea stridente n-au făcut decât să accentueze nota de disperare electorală a PDL-iştilor. În loc să pară o forţă, bieţii consilieri cu tricouri portocalii n-au făcut decât să confirme că sunt sclavi pe plantaţia „Stăpânului” Mircea Andrei, şi el din ce în ce mai speriat că sultanii de la Bucureşti i-ar putea tăia capul mai devreme decât se aşteaptă. Până târziu, în noapte, la Câmpulung nu s-a discutat decât pe marginea acestui subiect, anume că portocaliii s-au făcut de râs. Într-un fel şi-au atins scopul: au fost remarcaţi, dar cu preţul prăbuşirii în penibil şi, de aici, şi în sondaje.

Adi Popa, şeful PDL Câmpulung, a refuzat să ia parte la mascarada lui Mircea Andrei

În aceeaşi notă de stridenţă au evoluat şi PDL-iştii veniţi de la Centru, de la Piteşti. Tonul l-au dat, de data aceasta, pedelistele, în frunte cu doamna academician dr. inginer Elena Ceauşesc…, pardon Cristina Diculescu. Cu pantaloni albi, mulaţi pe picior, şi tricouri portocalii, PDL-istele au făcut turul pieţei după care s-au tras la umbra unui cort, la un mic şi o bere, pentru care, generoasă, şefa Cristina Diculescu a scos din buzunar 500 lei.
Singurul care şi-a păstrat coloana vertebrală şi nu a participat la toată mascarada portocalie a fost preşedintele filialei Câmpulung a PDL, Adrian Popa, care a privit spectacolul (încă) la rece, mai mult ca jurnalist decât ca politician. (Ioana Ştefan)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii