Web Analytics

Campanie urgentă de vaccinare a copiilor din Londra împotriva poliomielitei

de | 12.08.2022 09:23 | Actualitate, Home

Campanie urgentă de vaccinare în Londra. Toți copiii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în apele uzate.

Virusul, care poate provoca paralizie, a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând din februarie, transmite BBC.

Citește și: Facebook Messenger va cripta toate conversațiile din 2023

În cadrul campaniei urgente de imunizare, aproape un milion de copii vor primi vaccinul, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile. Părinții și îngrijitorii acestora vor fi contactați de medicul de familie în cursul lunii septembrie.

Poliomielita – o boală a trecutului

Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie, după ce întreaga Europă a fost declarată liberă de poliomielită în anul 2003.

Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă acum este ușor complicat, deoarece probele detectate sunt legate de un vaccin antipoliomielitic utilizat în alte țări, notează descopera.ro. Unele părți ale lumii care încă se confruntă cu focare de poliomielită folosesc vaccinul oral antipoliomielitic – care este sigur, dar folosește un virus viu. Acesta oferă o imunitate foarte mare, dar are potențialul de a se răspândi de la o persoană la alta în zonele în care nu sunt protejate prea multe persoane.

Citește și: Un asteroid uriaș va trece azi pe lângă Pământ

Dacă se răspândește, devine o problemă deoarece forma sigură a virusului utilizat în vaccin poate suferi mutații și evolua până când poate duce din nou la paralizie.

Creșterea nivelului de imunitate

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) spune că majoritatea mostrelor detectate sunt forma sigură a vaccinului împotriva poliomielitei, dar „câteva” au suferit mutații suficiente pentru a fi periculoase.

Alarma a fost trasă pentru prima dată în iunie, după o serie de teste efectuate la stația de epurare Beckton, care deservește nordul și estul Londrei. UKHSA afirmă că analiza genetică a probelor sugerează că răspândirea virusului „a depășit o rețea apropiată de câteva persoane”. O reuniune a experților guvernamentali în vaccinuri a recomandat o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste cuprinse între un an și nouă ani. Obiectivul este dublu. În primul rând, reducerea riscului ca un copil să ia virusul și să rămână paralizat și, de asemenea, creșterea nivelului de imunitate, astfel încât virusul să se răspândească mai greu.

Foto: Anamaria Dinulescu

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole