Web Analytics

Campanie de informare „Votul tău contează!” la Europe Direct Argeş

de | 21.02.2019 13:55 | Cultură

Trăim într-o lume competitivă, tot mai globalizată, în care ne confruntăm cu numeroase provocări, de la migrație până la schimbările climatice, de la șomajul în rândul tinerilor până la protecția datelor cu caracter personal. Pentru că suntem cetățeni europeni, avem responsabilitatea să ne implicăm și să luăm atitudine în ceea ce privește viitorul nostru. În acest sens, în luna februarie, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a demarat campania de informare ”Votul tău contează!”, care se adresează tinerilor argeșeni din anii terminali de liceu, în contextul promovării alegerilor europarlamentare, ce vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019.

Zeci de tineri din Pitești și Vedea au primit informații despre procesul electoral european

La activitățile desfășurate săptămâna trecută, de către consilierii Europe Direct Argeș, au participat tineri de la Colegiul Național ”Zinca Golescu” din Pitești și de la Liceul Tehnologic Vedea din județul Argeș, care au fost puși la curent cu aspecte legate de rolul și atribuțiile pe care le are Parlamentul European în Uniunea Europeană și care au primit informații esențiale despre procesul electoral european.
Conform unui grafic privind regulile naționale, care a fost pus la dispoziția tinerilor, aceștia au descoperit informații relevante despre cum pot vota atunci când sunt plecați în străinătate, care este vârsta minimă pentru candidatură, în funcție de țară, precum și numărul membrilor în Parlamentul European.
Prin exercițiile interactive, propuse de către consilierii Centrului Europe Direct Argeș, tinerii din localitatea Vedea au lucrat în echipe și au identificat câteva nevoi în comunitatea lor, pentru segmentul lor de vârstă, precum: îmbunătățirea infrastructurii rutiere, creșterea accesului la evenimente și acțiuni culturale (filme, muzică), dar și probleme legate de protejarea mediului și păstrarea unui habitat curat.
Campania de informare, ce se va derula până în luna mai a acestui an, are drept scop creșterea gradului de cunoaștere și conștientizare a tinerilor cu privire la importanța implicării acestora în societate, prin exprimarea liberă la vot.
Georgeta Elena Ştefan Nicolescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii