Web Analytics

Campanie de conștientizare în Argeș a riscurilor traficului de persoane

de | 16.03.2023 14:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Conform unor statistici din 2020 date publicității de Guvern, numărul de copii traficați pentru exploatare sexuală este în creștere îngrijorătoare, iar vârsta medie a acestora (14 ani) este din ce în ce mai redusă. Tot mai mulți copii sunt recrutați în mediul online, unii sunt răpiți, iar vârstele sunt foarte mici, cu o pondere semnificativă a celor peste 12 ani.

Citește și: În scandalul cu remorca de tir de la „Muntenia”, primarul Gentea caută soluţii

În acest context, ECLER împreună cu membri ai rețelei de ONG-uri RoTIP lansează în România o campanie de conștientizare a riscurilor traficului de persoane. Primul eveniment pilot a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Universității Româno-Americane. Coordonator local al proiectului este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. La eveniment a fost prezent și Adrian Dumitru BUGHIU, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Transmit salutul călduros al conducerii Consiliului Județean Argeș și felicit inițiativa de a organiza acest eveniment. De peste 30 de ani, România se află în topul european al traficului de persoane. Îngrijorător este faptul că mare parte dintre persoanele traficate sunt copii. De aceea, acest proiect care iată, a debutat astăzi, de Ziua Libertății – promovată global de CNN International pentru a atrage atenția asupra traficului de persoane – trebuie să continue, pentru că eu cred în proiectele serioase, pe termen lung și cu impact în societate.

CJ Argeș a participat fie direct, fie indirect, prin instituțiile subordonate, în mai multe acțiuni care au vizat acest flagel al traficului de persoane. Încercăm și noi, la nivelul nostru de competență și la nivelul posibilităților noastre, să contribuim astfel încât societatea să fie una mai curată, mai sănătoasă și la trup și la minte, mai decentă și, de ce nu, mai educată” – a spus dl. Bughiu, conform unui comunicat de presă al C.J. Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *