Campanie creativă inspirată de Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia

de | 30.08.2017 21:28 | Economie

12 larisaPe 22 august Groupe Renault România a lansat campania creativă „Uzina inspiră pasiune”.
„3800 de colegi semnează succesul motoarelor, cutiilor de viteză și șasiurilor produse pe platforma industrială Mioveni pentru echiparea modelelor Dacia și Renault din lumea întreagă. Ne-am propus să facem cunoscută pasiunea lor într-un mod inovativ, printr-o campanie care implică tineri talentaţi din diverse domenii ale artei.

Astfel, tehnologia este translatată în plan emoțional prin diferite expresii artistice. Campania debutează cu creația propusă de Larisa Dragna (foto, alături de directorul general Dacia-Yves Caracatzanis), fashion designer din generaţia tânără a României, care a avut drept sursă de inspirație Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia. După ce a vizitat-o şi a urmărit pe timpul unei zile o parte dintre procesele de fabricaţie ale motoarelor produse în această uzină, Larisa a imaginat un vizual cu un motor în formă de inimă. Aşa a luat naştere tricoul inspirat de Uzină şi de motorul Energy TCe 90, produs aici. În viitor, acestei campanii i se vor alătura şi alţi tineri artişti”, a declarat în acest context Adina Ionescu, director Comunicare şi Responsabilitate Socială Groupe Renault România.
„Am acceptat această provocare deoarece, originară fiind din Piteşti, unde am absolvit și Liceul de Artă, ştiam de existenţa platformei industriale de la Mioveni, o sursă de fascinație pentru mine, ca artist. Mereu mi-am dorit să văd şi să cunosc acel univers. Recunosc, nu mă pricep la motoare şi alte organe mecanice, însă pentru mine experiența vizitei în uzină a fost o grafică dinamică, cu linii modulate şi vibraţii haşurate. Prin acest proiect, am încercat să propun o viziune artistică, concentrarea întregului univers în schiţa unui motor, simbol al perfecţiunii, atât umane, cât şi mecanice, transpus într-o inimă mecanică, dar care să îşi păstreze poziţia şi dimensiunea reală”,  a povestit la rândul său Larisa Dragna.

„Uzina inspiră pasiune” se va desfăşura şi în 2018

Publicul invitat la eveniment, format din jurnalişti şi bloggeri de presă life style şi fashion, a vizionat în premieră filmul în care sunt prezentate toate activităţile uzinei, iar mai apoi a fost invitat să participe la un atelier inspiraţional ghidat de însăşi Larisa Dragna, dar şi de echipa de la V for Vintage. Cei prezenţi au avut la dispoziţie tricouri pe care au putut desena şi picta, inspiraţi fiind de universul industrial din jurul Uzinei Mecanică şi Şasiuri Dacia. „Uzina inspiră pasiune” se va desfăşura şi în 2018, implicând artişti diverși care se vor alătura campaniei Groupe Renault România.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii