Web Analytics

Campania electorală pentru parlamentare se va face cu respectarea regulilor sanitare

de | 6.11.2020 08:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie începe vineri, la ora 7.00, şi se va încheia la 5 decembrie.

Evenimenele de promovare a candidaților se vor desfășura în condiţii similare celor de la alegerile locale, cu respectarea regulilor sanitare impuse de actualul context epidemiologic.

Astfel, întrunirile şi evenimentele electorale desfăşurate în spaţiul închis se vor desfăşura cu cel mult 20 de persoane, iar cele în aer liber cu cel mult 50 de persoane.

În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează sau formează un grup este limitat la 6, iar pentru acţiunile „din uşă în uşă” la 2 persoane, acestea fiind obligate să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata interacţiunii cu cetăţenii, menţinând distanţa fizică de cel puțin un metru față de orice altă persoană.

Șeful statului consideră că alegerile parlamentare trebuie organizate indiferent de actualul context epidemiologic.

Președintele a dat drept exemplu scrutinul prezidenţial desfăşurat din Statele Unite ale Americii.

„Există multe discuţii în spaţiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Democraţia trebuie garantată şi democraţia se garantează prin alegeri, prin alegeri libere şi naţiunile puternice ţin la alegeri democratice, chiar şi în condiţii de criză”, a punctat şeful statului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii