Web Analytics

Campania de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor continuă în Pitești

de | 18.11.2021 18:35 | Actualitate

Salubritate 2000 S.A. continuă acțiunea de informare și conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Afișe și materiale informative, în acest sens, sunt distribuite atât utilizatorilor casnici, cât și utilizatorilor care locuiesc la bloc.

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Unde depozităm deșeurile reciclabile de tip hârtie și carton? Aceste deșeuri se colectează în containerul de culoare ALBASTRĂ sau inscripționat corespunzător.

Exemple de deșeuri reciclabile de tip hârtie și carton, care se pot recicla: cutii din carton pentru alimente, farfurii și pahare de unică folosință din carton, cutii de la detergenți/cosmetice, recipiente din carton pentru lapte/sucuri, cofraje pentru ouă, pungi de hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje pentru fast-food necontaminate cu resturi alimentare, hârtie printată, caiete de școală, facturi, ziare, reviste, cataloage de promovare, afișe, hârtie pentru corespondentă, plicuri, vederi poștale, calendare, agende etc. Se colectează uscate și curate.

 

Citește și PNL îl propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier

 

Nu se reciclează: hârtie contaminată cu resturi alimentare/ulei/grăsimi/vopsea/detergent lichid, hârtie cerată, hârtie siliconată, lavete de unică folosință de hârtie și hârtie igienică (cu exceptia tubului de carton din interior), servețele de masă etc. Contaminarea deșeurilor cu resturi alimentare face ca operația de reciclare să devină mult mai grea sau, de cele mai multe ori, imposibilă.

Este recomandat ca deșeurile de hârtie și carton să fie pliate/presate pe cât posibil, înainte de a fi depuse în containerul albastru, pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din Târgul din Vale, nr. 25.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Locul deșeurilor reciclabile de tip hârtie și carton este în containerul de culoare ALBASTRĂ sau inscripționat corespunzător. 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii