Web Analytics

Calinic: „Voi scoate o carte cu desene şi caricaturi”

de | 23.02.2017 14:27 | Actualitate

7 01# Reacţie în dodii după articolul despre tatuajul de la mână
Ce am întrebat noi și ce ne-a răspuns el. Săptămâna trecută, am dezvăluit faptul că Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a apărut la o reuniune a prelaților de la Sfântul Sinod, purtând un tatuaj ciudat pe mâna stângă. Semnul nu a scăpat neobservat celor prezenți în sala episcopilor de la Patriarhie și cineva l-a fotografiat pe șeful bisericii de la Argeș cu respectiva podoabă vizuală pe mână. Pentru a afla  motivul pentru care și-a aplicat tatuajul mistic ce părea un simbol al Opus-Dei, o grupare religioasă a clericilor catolici, i-am adresat o întrebare scrisă chiar ÎPS Calinic. Numai că acesta ne-a răspuns, prin intermediul sectorului Cultural din Arhiepiscopie, tot în simboluri. Am primit astfel pe mail un desen alegoric, realizat de mâna arhiepiscopului, cu învățături despre perioada postului care se apropie. Multă lume s-a întrebat după apariția articolului, plecând și de la un astfel de răspuns ciudat sub forma unui desen alegoric cu păsărele sau păsărici, dacă nu cumva Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop e plecat cu mintea în vacanță și a lăsat cheile arhiepiscopiei pe mână ucenicului (foarte) vrăjitor Caliopie Ichim.

„Desenez pești (…) iepuri, tigri, șerpi…”

Din informațiile noastre, toată săptămâna de după apariția dezvăluirilor despre tatuaj a generat rumoare nu doar la Arhiepiscopie, ci și în rândul clericilor din județ. „Ce se întâmplă, oare, cu arhiepiscopul nostru?”, a fost întrebarea aflată pe buzele tuturor. Sesizând rumoarea și simțind nevoia unei explicații care să-l scoată din ridicolul la care singur s-a expus, ÎPS Calinic ne-a trimis un text explicativ despre desenul cu pricina.
Iată-l: „De obicei desenez mereu și scriu. Desenez pești, ca în primele veacuri creștine, porumbei, iepuri, tigri, șerpi diferiți, biserici, case, oameni, flori… superbele flori! Mă trezesc scriind și desenând. Voi scoate o carte cu desene și caricaturi! Nu mă pricep la heraldică, blazoane și alte… balcoane. Așadar, nicio legătura a desenului de pe mână cu „muștruluiala” pe care o primesc de la oameni, pentru care le mulțumesc! Pace și bucurie în Duhul Sfânt pentru România, Europa și întreaga lume! Să fim sănătoși și privegheați de Dumnezeul Iubirii! Să ne îndreptăm toți, ca să nu vină mânia lui Dumnezeu peste noi!!!”
Îi mulțumim ÎPS Calinic pentru mesaj, însă nu putem să nu observăm faptul că alege în continuare să treacă sub tăcere ce conține tatuajul, precum și motivul pentru care a recurs la el. Iar asta nu face decât să adâncească misterul și să ducă, inevitabil, la speculații și șușoteli pe la colțurile… bisericilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii