Web Analytics

Calinic, în vizită pe şantierul bisericii de la Închisoarea Piteşti

de | 23.03.2022 13:36 | Actualitate, Cultură

Săptămâna trecută, arhiepiscopul Calinic a vrut să vadă care este stadiul lucrărilor sălașului care se ridică la închisoarea care a inspirat celebra carte despre ”Fenomenul Pitești”. Încă de acum un an, ÎPS Calinic a sfințit piatra de temelie și a așezat crucea pentrul noul Paraclis, care are statut arhiepiscopal. Constructorii estimau atunci că edificiul va fi finalizat până la sfârșitul anului 2022. Biserica va fi ridicată în memoria victimelor comunismului și va avea hramul „Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”.

Ierarhul a fost însoțit de Ionuț Dumitru, consilierul personal al primarului Piteștiului și de Cosmin Miloiu, preotul care slujește în prezent la paraclisul din clădirea fostei închisori. Și pentru că era ziua de 16 martie, data trecerii în veșnicie a marelui Brâncuși, consilierul primarului Gentea l-a însoțit pe episcop și în parcul din cartierul Craiovei, acolo unde se află copii ale operelor marelui sculptor. Cu acest prilej, Calinic a făcut lobby la primărie în sprijinul restaurării parcului. Totodată, Arhiepiscopia intenționează deschiderea în cartierul Craiovei a unui centru de consiliere pentru tineri, a unei biserici și a unei ceainării creștine.

Citește și ÎPS Calinic şi primarul Călineştiului au discutat despre reabilitarea Mănăstirii Râncăciov

Citește și Sarmale de post şi sfaturi de sănătate de la ÎPS Calinic

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Da de ce nu mai rămâne pe viata arhieposcoop sau după operațiile de inima cancer la prostata a aflat ca este suspect de leucemie sau altceva sau sunt svonuri,având în vedere cât rău a făcut prin simevurusti de lângă el Brânzei caliopie etc ca și alți ca și sinecuristul Daniel care se spune ca este bolnav de cancer sau nu știu ce boala inimia lăcomie și apariție ați dat jos niște preoții parohi stareti pe alți ia -ați ajutat sa plece din acesta lume pe alți ia -ati marginalizat ca adunau oameni la biserica și ajutau cu fapta vorba nu va voi mulți impostori da are grija Dumnezeu de toată lumea

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *