Web Analytics

Calinic îi dă din nou replica lui Teodosie într-o postare despre femeie

de | 7.05.2021 23:57 | Cultură, Actualitate

„Femeia a început păcatul…dacă nu păcătuia n-ar fi născut fii în dureri” a declarat, Teodosie al Tomisului, vorbind la Radio Dobrogea despre condiția femeii, supusă slăbiciunilor de la Eva încoace.  Aflat, ca de obicei pe poziții diametral opuse,  arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a luat apărarea femeilor și i-a dat replica lui Teodosie raportându-se tot la Biblie dar vorbind și despre condiția femeii moderne.
„Dacă Eva în Paradis a auzit osânda rostită de Dumnezeu – după căderea în păcat -, tot femeia va auzi cea dintâi vestea cea mare a izbăvirii din morţi, prin Iisus Hristos Cel înviat! Astfel, Femeia este reabilitată pentru totdeauna şi nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură. Cuvine-se cu adevărat ca bărbaţii să ocrotească Femeia pentru că este egală – de drept divin -, cu Bărbatul!….
Femeia: prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel, primul dascăl şi preot al copilului ei, aşa cum pe drept cuvânt scrie în Predicile sale, Părintele Mircea Păcurariu.
Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, Femeia este un Înger purtător de mir!”, a transmis în această seară Calinic Argeșeanul într-o filmare de la Curtea de Argeș și  o postare pe pagina de socializare a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Mare-i diferentia intre Om si … „alalant”/ucida-l Crucea, Toaca !