Web Analytics

Calinic îi cere lui Varsanufie certificatul de autenticitate a moaştelor aduse la Biserica Mavrodolu

de | 23.07.2021 10:08 | Actualitate, Dezvăluiri

Vineri, 16 iulie 2021, au fost aduse la Biserica Mavrodolu din Pitești moaștele unor sfinți care vor rămâne pentru totdeauna în lăcașul religios. Printre sfinții ale căror moaște au fost donate bisericii se numără Sfântul Ierarh Haralambie, Sfântul Efrem cel Nou, Sfântul Ciprian, cel care mai înainte a fost vrăjitor, Sfânta Tecla, Irina, Sfântul mucenic Mercurie și alții.
„Delegația care va aduce și dona sfintele moaște va fi condusă și însoțită de la Mănăstirea Frasinei de către starețul acesteia, arhimandritul Ioanichie Popescu, și de către alți părinți”. Enoriașii au fost chemați, prin sms, să vină să întâmpine, cu lumânări aprinse, flori și rugăciuni, delegația și, respectiv, moaștele, „care vor ajunge între orele 9 și 11,00”, se mai menționa în anunțul Bisericii Mavrodolu. Surpriză, însă, arhiepiscopul Calinic le cere puțină răbdare creștinilor până la îndeplinirea formalităților legale, adică până la obținerea cerificatului de autenticitate a moaștelor.

ÎPS Calinic: „Creștinii sunt îndemnați să aibă răbdare, pentru a se împlini documentația necesară”

„La cererea unui consilier parohial de la Mavrodolu de se primi anumite SFINTE MOAȘTE de la Mănăstirea Frăsinei, părintele Sturzeanu Victor a adresat Cancelariei Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului o cerere pentru a primi aprobarea de principiu în acest sens. De asemenea, se face adresă către Înalt Preasfinţitul VARSANUFIE, arhiepiscopul Râmnicului, pentru aprobarea cuvenită acestui demers din partea Parohiei Mavrodolu, garantându-se AUTENTICITATEA SFINTELOR MOAȘTE. Numai după îndeplinirea acestor rânduieli se vor putea primi Sfintele Moaște pentru închinare și cinstire la Parohia Mavrodolu. Creștinii sunt îndemnați să aibă răbdare, pentru a se împlini documentația necesară acestor solicitări oficiale, și vor avea tot timpul pentru închinarea și cinstirea Sfintelor Moaște!”, a precizat ÎPS Calinic pentru “Jurnalul de Argeș”.
Citește și După ce au fost primite cu sunet de clopote, cu flori, cu speranță, moaștele Sfintei Filoteia se întorc acasă, la Curtea de Argeș
Citește și Pavel Şerpe, arhiereul care a stat de veghe la Curtea de Argeş lângă moaştele Sfintei Filoteia
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii