Web Analytics

Calinic i-a pus pe noii deputaţi bisericeşti să jure pe Biblie, deşi Biblia interzice acest lucru

de | 28.06.2018 11:31 | Culise

2 valeca 1250Pe 12 iunie, la Biserica Sf. Vineri din Pitești a debutat cu un Te Deum ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Printre cei ”new entry” în structura lui Calinic,  aleşi pentru următorii patru ani ca deputaţi în Adunarea Eparhială, îi amintim pe preşedintele CJ Dan Manu, pe șeful PSD Argeș, Şerban Valeca, pe prefectul Emilian Dragnea, pe  secretarul de stat Nicolae Tudose de la Ministerul Dezvoltării, pe rectorul Universităţii de Stat din Piteşti, Dumitru Chirleşan, dar şi pe primarii din Câmpulung, Liviu Ţîroiu, şi Curtea de Argeş, Constantin Panţurescu, precum şi pe directorul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.  Până aici nimic nou, mai nou a fost faptul că aceștia au fost puși să jure pe Biblie. Ce ni se pare impardonabil e că cei care conduc destinele Bisericii de la Argeș au găsit de cuviință să organizeze un ritual contestat chiar în Biblia pe care s-au jurat noii deputați ai Adunării Eparhiale. Încălcarea poruncilor biblice de către Calinic et comp. nu poate fi explicată decât prin meteahna închinatului la falși idoli  și a  pupatului inelului celor care dețin, vremelnic, puterea, în scopul obținerii unor beneficii. Iată dovada că Iisus a interzis clar și explicit juratul, fie el strâmb sau nu. Sau poate că interpretarea Cărții Sfinte o pot face mai-marii Bisericii, în funcție de împrejurări și după cum cred de cuviință.
„Aţi mai auzit iarăşi că s-a zis celor din vechime: să nu juri strâmb, ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale! Dar Eu vă spun: Să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al Lui Dumnezeu; nici pe pământ căci este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, căci este cetatea Marelui Împărat. Să nu juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru. Ci felul vostru de a vorbi să fie: Da, da; nu, nu; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău” – Matei 5;33.
O posibilă explicație lumească ar fi aceea că ÎPS Calinic a speculat ignoranța noilor deputați bisericești, crezând că dacă îi pune să jure pe Biblie aceștia vor avea un motiv în plus să ajute material biserica, ori de câte ori li se va cere.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii