Calinic despre moartea lui Serafim: “Am durerea părinților care-și conduc pruncii pe ultimul drum!Și asta, mai ales, când vatra își pierde jarul și lumina!”

de | 12.06.2020 14:26 | Actualitate

Pagubă mare în Dumbrava argeșeană și musceleană! Om integru și de bună nădejde!”, spune arhiepiscopul Argeșului și Muscelului despre plecarea, timpurie, din această lume, a starețului mânăstirii Negru Vodă, Serafim Caiea. În continuare, ÎPS Calinic a vorbit, pentru „Jurnalul de Argeș”, pentru prima dată, despre motivul care l-a ros pe dinăuntru pe protosinghelul ce a păstorit timp de 27 de ani mânăstirea de la Câmpulung. “Acum se văd restaurările cu fonduri europene, a Vetrei monahale, lucrare capitală pentru care s-a ostenit cu râvnă. Și-a pierdut liniștea și a rămas fără ficat din cauza scârbelor și spaimelor de de tot felul! Nu a mai rezistat! Este o mare nenorocire pentru mine, precum și pentru alții, când din vatra românească, unul câte unul, pleacă definitiv din lumea asta! Mai grav este, când ai așteptat crescând oameni, și când să rodească ani binecuvântați, sunt luați de Dumnezeu! Am durerea părinților, care-și conduc pruncii, pe ultimul drum! Și asta, mai ales, când vatra își pierde jarul și lumina!”, a spus arhiereul care și-a anunțat participarea la funeralii.

Cel care a păstorit timp de 27 de ani Mânăstirea ”Negru Vodă” din Câmpulung, starețul Serafim Caiea, va fi omagiat și înmormântat sâmbătă, 13 iunie, slujba urmând să fie săvârșită la Altarul de vară al așezământului monahal. Precuviosul Părinte Protosinghel Serafim s-a stins din viață marți dimineață, după o suferință, la aproape 43 de ani. Pe numele de mirean Gheorghe Mihai Caiea, starețul era originar din județul Neamț și s-a călugărit în anul 1996, devenind monah la Mânăstirea din Câmpulung.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii