Web Analytics

Calinic a primit carnet de elev în clasa I, la Şcoala din Vulpeşti

de | 14.02.2018 18:42 | Actualitate

7 legitimatie Calinic# Noua viaţă, cea de argeşean, a arhiepiscopului

După ce a surprins opinia publică devenind, la o vârstă înaintată, student al Facultății de Teologie, Istorie și Arte din cadrul Universității Pitești, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, șochează din nou. De toamna trecută, arhiereul figurează și ca elev al Școlii Gimnaziale Vulpești cu clasele I-VIII, din comuna Buzoiești. Vă povestim în continuare despre ce este vorba.

Directorul școlii din Vulpești: „Mi-a spus «vreau să fiu și eu elev!»”

„Îmi aduc aminte cum a devenit elevul școlii noastre, în urma unei vizite. A fost ca o joacă. Era cam la sfârșitul lunii octombrie, începutul lui noiembrie anul trecut. A venit cu rechizite, ghiozdane, cărți de religie și caiete speciale pentru clasa pregătititoare, oferite prin fundație și primite cu mare bucurie de copii. Mi-a spus: «Vreau să fiu și eu elev!». I-am dat un simplu carnet de elev cu semnătura mea și ștampila școlii, însă a fost un gest onorific din partea noastră. Iar din partea Domniei sale a fost o dorință de suflet. Însă vă dați seama că nu se putea înscrie la propriu, la o școală gimnazială, pentru că nu permite Legea Învățământului înscrierea după vârsta de 18 ani”, ne-a declarat directorul școlii gimnaziale Vulpești-Buzoiești, Gabriel Buican. 

O posibilă explicație pentru gesturile pentru studiu ale ÎPS Calinic

De unde, totuși, această dorință a arhiepiscopului de a deveni învățăcel cu orice preț, fie ca student la Universitatea Pitești, fie ca elev de gimnaziu în comuna Buzoiești? „La 17 februarie 2017, am primit un nou certificat de naștere pe numele de Calinic Argeșeanul, așa că anul acesta voi avea vârsta de un an”, motiva arhiepiscopul, în urmă cu două săptămâni în Jurnalul de Argeș, dorința expresă de a avea actele de studii pe noul nume. Iar în plan inițiatic asta poate semnifica dorința Înalt Prea Sfințitul de a începe o nouă viață ca argeșean, în calitate de Calinic Argeșeanul.  În ceea ce privește alegerea locului de gimnaziu tocmai în sudul judeţului, la Vulpești, avem și aici o explicație. Calinic a avut o relație deosebită cu răposatul părinte Florea Vărzescu de la Vulpești, pe vremea când el, Înalt Preasfințitul, era tânăr episcop al Teleormanului și Alexandriei și se abătea adeseori prin părțile locului, pentru binecuvântare și un sfat bun de la preotul buzoieștean care i-a acordat încrederea sa.   

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii