Web Analytics
scris miercuri, 08.11.2023

CALENDAR CRESTIN ORTODOX:  Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil  

Soborul Sfinților Arhangheli Mihail si Gavriil este prăznuit pe 8 noiembrie. Sfintii Mihail si Gavriil sunt cei care duc la indeplinire porunca milei si a dreptatii lui Dumnezeu.

CALENDAR CRESTIN ORTODOX:  Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil  

Sfantul Arhanghel Mihail este reprezentat in iconografie in haine de ostas, avand in mana o sabie de foc. Este randuit de Dumnezeu ca dreptatea Sa sa biruiasca in istoria mantuirii. El este cel care, in momentul căderii unor ingeri a strigat: “Sa stăm bine, sa stăm cu frică, să luăm aminte!”, restabilind ordinea. Potrivit Traditiei, la judecata de la sfârșitul chipului acestei lumi, morții vor învia la glasul trambiței sale.

Sfântul Arhanghel Gavriil este purtatorul veștii milei dumnezeiești față de oameni. El a vestit că Fiul lui Dumnezeu Se va întrupa din Fecioara Maria pentru mântuirea neamului omenesc.

In icoane apare in vesminte sacerdotale, purtand in mana ori un crin, semnul vestii celei bune, ori o sfera cu insemnele lui Hristos, aratand ca el este mesagerul mantuirii umanitatii.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, pe care Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe 8 noiembrie, sunt si patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane.

Motivul pentru care Jandarmeria Romana i-a ales pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sa ii ocroteasca, este faptul ca cei doi conducatori ai ostilor ceresti sunt simboluri ale luptei impotriva răului.

Citește și:

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită